HODOČASNIK: Mesi sleteo u Dubrovnik i nastavlja hodočašće ka Međugorju

Barsin as privatnim avionom sleteo na dubrovački aerodrom, odakle je automobilom produžio prema hercegovačkom mestu Međugorju, gde se prema verovanju ukazala Bogorodica

Svetska fudbalska zvezda Leo Mesi sleteo je privatnim avionom na dubrovački aerodrom u Ćilipima, odakle je automobilom produžio prema hercegovačkom mestu Međugorju, gde se prema verovanju ukazala Bogorodica.

Osim zvezde Barselone, Međugorje su zbog hodočašća ranije posetili i menadžer Mančester sitija Roberto Manćini i golman Juventusa Đanluiđi Bufon.

Međugorje je postalo poznato rimokatoličko svetište nakon izjava pojedinih lokalnih stanovnika da im se prikazala Devica Marija.

Prvo takvo svedočenje o ukazanju bilo je 1981. godine, a od tada je u tom hercegovačkom gradu počeo da se razvija verski turizam.

Inače, Barselona večeras u Hamburgu igra protiv HSV-a prijateljsku utakmicu povodom 125 godina nemačkog kluba, a iz Barse su već ranije poručili kako njihova najveća zvezda zbog povrede lista desne noge ne ide na sever Nemačke.

Udarac je zaradio na jučerašnjem treningu, a snimak je pokazao hematom.

(Telegraf.rs/Index.hr)