Brutalna suspenzija za Oskara posle masovne tuče u Kini

Skupo plaćeni fudbaler drastično kažnjen zbog incidenta na nedavnoj utakmici

Brazilski fudbaler Oskar suspendovan je na čak osam utakmica zbog izazivanja masovne tuče na utakmici Šangaj SIPG, za koji igra, i Gvangdžo R&F koji trenira Dragan Stojković Piksi.

>>> Ulična tuča na utakmici u Kini! Piksijevi igrači se svetili Oskaru, Govedarica smirivao razjarenog "Džeki Čena" (VIDEO)

Bivši igrač Čelsija za koga su Kinezi izdvojili ogorman novac da bi ga doveli, u finišu prvog poluvremena loptom je namerno pogodio dvojicu protivničkih igrača, koji su uzvratili, a za njima krenuli i gotovo svi ostali igrači oba tima na terenu.

Epilog sukoba bila su dva crvena kartona, po jedna za igrača oba tima, ali zanimljivo ne i za Oskara koji je naknadno kažnjen od strane Fudbalske asocijacije Kine.

- Oskarov nesportski potez, koji je izazvao veliki tuču na terenu, veoma negativno se odrazio na kinesku profesionalnu ligu. Kineski savez pridaje veliku važnost aspektu discipline i osuđuje svaki vid nasilja i nesportskog ponašanja, koje u korenu želi da odstrani - stoji u saopštenju FS Kine u obrazloženju kazne za Oskara.

(Telegraf.rs)