Basketaši gubili sa 14:10, a onda je Bulut počeo da baca na pod driblinzima! (VIDEO)

Samo tri dana posle svetske titule, basketaši Srbije pobedili su u kvalifikacijama za Evropski kup.

Šampionat Starog kontinenta održaće se od 7. do 9. jula u Amsterdamu, a na kvalifikacionom takmičenju u francuskom Poatjeu dominirao je Dušan Domović Bulut kao najefikasniji igrač sa 38 poena.

Ovaj put je umesto Marka Savića uz Dušana Domovića, Marka Ždera i Dejana Majstorovića nastupio 29. basketaš sveta Aleksandar Ratkov, koji se odlično uklopio, a turnir ipak nije bio puka šetnja do prvog mesta, iako je zabeležen maksimalan učinak.

U grupi su pale Turska (21:9) i Slovačka (19:13), u četvrtfinalu je Italija srušena sa 21:11, ali je zato bilo neizvesno protiv borbenih Mađara (21:18), koji su vodili sa 14:10 pre nego što je Bulut počeo da dominira. U finalu, Francuska je poražena bolno kao na prethodnom Svetskom kupu u Nantu, i sada je bilo 22:11.

Evropski šampionat je veliki cilj naše reprezentacije, koja do sada nije došla do krune Starog kontinenta, iako je čak trostruki šampion sveta. Zato će u Amsterdamu sve biti usredsređeno na novo veliko odličje, posle čega će preostati samo da se još na Olimpijskim igrama stavi tačka na sve turnire koji se mogu osvojiti.

 

(Telegraf.rs)