Član uprave Partizana oštetio crno-bele za 86 miliona dinara!

Mutne radnje jednog od funkcionera crno-belih

Foto: Marko Todorović

Dugogodišnji funkcioner FK Parizan Milan Obućina uhapšen je u petak u Beogradu zbog postojanja osnova sumnje da je od januara 2013. do oktobra 2016. godine izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i novčano oštetio JSD Partizan, saopštio je MUP.

Obućina, ujedno i generalni sekretar JSD Partizan, sumnjiči se da je kao ovlašćeno lice za raspolaganje novčanim sredstvima JSD Partizan sačinjavao i potpisivao naloge za isplatu novca sa računa u iznosu od 86.566.286 dinara.

>>> Uhapšen generalni sekretar Partizana zbog zloupotrebe službenog položaja

Osumnjičeni se tereti da je novac u ovom iznosu zadržao za sebe, za koliko je i oštetio JSD Partizan, zbog čega su ga priveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Višim javnom tužilaštvom.

Obućini je po nalogu tužilaštva određeno zadržavanje do 48 časova i on će u zakonom predviđenom roku, uz krivičnu prijavu, biti sproveden nadležnom tužilaštvu.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu policija će podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dva odgovorna lica JSD Partizan zbog postojanja osnova sumnje da su pomogli Obućini u izvršenju krivičnog dela.

Obućina je nedavno na Skupštini fudbalskog kluba Partizan reizabran kao član Upravnog odbora.

(Telegraf.rs/Tanjug)