Srpski vaterpolo Mesi: Trenutno ima sve titule koje postoje u svom posedu!

Lider srpske vaterpolo reprezentacija Andrija Prlainović je sigurno jedan od najboljih vaterpolista ikada na svetu

Srpski vaterpolista Andrija Prlainović je ako bi se to bokserskim žargonom reklo "Apsloutni šampion sveta"

Prlainović koga i zovu Mesi srpskog vaterpola zbog fenomenalnih igara, kreacije, golova i asistencija, trenutno je Svetski,

Evropski i Olimpijski šampion sa reprezentacijom, Šampion Evrope sa Solnokom i prvak Mađarske i osvajač Svetske lige sa reprezentacijom.

Nije loše i ponoviti da je jedini igrač na svetu sa četiri titule prvaka Evrope sa četiri različita kluba: Partizanom, Crvenom Zvezdom, Pro Rekom i Solnokom.

Prlainović je u intervjuu za "Total -vaterpolo" pričao o rivalstvu sa selekcijom mađarske i o svojim planovima

S obzirom da ne postoji takmičenje koje Prlainović nije osvojio, pitanje je šta ga motiviše da nastavi dalje iako ima samo 30 godina.

- Morate da iskoristite svaku priliku koja vam se pruži u životu. Verujem da imam još dosta godina dobre igre pred sobom. Došao sam do jednog zrelog stadijuma u karijeri i uživam u vaterpolu više nego ikada.

- Osvojio sam svaku titulu koja postoji, ali i dalje  želim da pobeđujem i da igram najbolje što mogu.

Ova ekipa je ostala bez Gocića i Nikića koji su imali ogromno iskustvo, a Srbija je na dva meča Svetske lige imala dramatične završnice, da li je razlog toga njihov odlazak?

- U dva meča na turniru smo zaostajali. Od Italijana u finalu gubili smo sa 4:0. To nije uobičajeno za nas, ali ovaj turnir je doabr pokazatelj da ostali timovi naporno rade i da žele da nas pobede. Igrali smo takođe i bez Mandića i Jakšića, pa smo bili možda i autsjaderi protiv Italijana. Ali, pokazali smo kompaktnost uprkos tim situacijama, što nas je dovelo do titule Svetske lige.

Očekuje nas Svetsko prvenstvo u Buduimpešti, a svi pričaju da bi finale između Mađarske i Srbije bilo spektakularno.

- Mađarska - Srbija je najveći vaterpolo klasik na svetu. Obe reprezentacije su pobeđivale mnogo u poslednjih 20 godina. To bi bila spektakularna utakmica. Ali, svakako bi bila spektakularna za nas i da dođemo do finala protiv bilo kog rivala.

- Ne želim da umanjujem šanse drugih ekipa Hrvatske i Italije. Ti timovi takođe spadaju u favorite. Uz nas i mađarsku ova dva tima su promenili najmanje igrača od Rija. Ima još dosta timova i ja ne mislim da bi bilo čudno da se neko drugi nađe u finalu - rekao je Prlainović.

(Telegraf.rs)