FANTOM SA MARAKANE: Deset godina ima ugovor sa Zvezdom, nije odigrao nijedan meč

Jedini nastup na "Marakani" Igor Mijović imao pre dve godine u dresu Mladog radnika gde je bio na pozajmici. Zenga mu pružio šansu na pripremnim utakmicama, ali se ubrzo pokajao

Fudbaler Igor Mijović već devet godina ima ugovor sa Crvenom zvezdom a za sve to vreme nije odigrao nijedan meč za "crveno-bele". Mijović, koji je sin blagajnika našeg najtrofejnijeg kluba, čitavu karijeru je proveo na pozajmicama. Portparol Crvene zvezde Marko Nikolovski potvrdio je da je Mijović pod ugovorom s klubom.

- Igor Mijović je fudbaler Crvene zvezde koji je pod ugovorom sa klubom do leta 2013. godine. Trenutno nastupa za Hajduk kao pozajmljen igrač - potvrdio je Nikolovski.

Nije poznato kolika su Mijovićeva primanja u klubu, ali prosek na "Marakani" je oko 3.000 evra mesečno. To znači da je Mijović od Zvezde dosad naplatio oko 300.000 evra.

Prvi profesionalni ugovor sa "crveno-belima" potpisao je 2003, ali pošto je odmah bilo jasno da nije "vunderkind", prosleđen je na pozajmicu u Hajduk sa Liona, Obilić i Sremsku Mitrovicu.

Saigrači u Zvezdi prozvali su ga Fantom, pošto se pojavljivao po nekoliko dana na početku priprema a onda misteriozno nestajao. Bivši trener Valter Zenga mu je čak ukazao šansu na nekoliko pripremnih utakmica, ali se brzo pokajao.

Nalazio se neko vreme u drugom timu Zvezde, a jednom je čak i istrčao na travnjak našeg najvećeg stadiona. Taj vrhunac karijere dočekao je u aprilu 2010. godine kad je kao pozajmljen igrač nastupio za Mladi radnik pred više od 12.000 gledalaca protiv svog matičnog kluba.

(Telegraf.rs, izvor: Sport26)