STIGLI OLIMPIJCI: Zbog Milice se tresao aerodrom, gruvali trubači, igralo kolo! (FOTO) (VIDEO)

Na aerodromu "Nikola Tesla" je oko 2 časa ujutru bila prava žurka u čast osvajača medalja, a skupilo se oko stotinu ljudi. Reprezentativce dočekao i predsednik Tomislav Nikolić

Olimpijci su se vratili kući! Na aerodromu "Nikola Tesla", srpski olimpijski tim, osim pregršt novinara, dočekali su i verni navijači, porodice, rodbina i prijatelji. Oko stotinu ljudi skupilo se u holu da vaterpolistima, Ivani Maksimović i Milici Mandić priušte fantastitičnu dobrodošlicu bez obzira na sitne sate.

Najglasniji su svakako bili prijatelji i saigrači zlatne Milice iz njenog tekvondo kluba "Galeb", zbog kojih se aerodrom tresao od skandiranja "Mandić Milica - Galeb Srbija"!

Ona je u svoju zemlju donela zlato sa Olimpijskih igara, a tek joj je 20 godina. Stoga ne čude litre suze koje su krenule onog trenutka kada je ugledala roditelje i prijatelje u holu aerodroma. Trk ka njima i zagrljaj značio je da trubači mogu da počnu pozdravljanje olimpijske šampionke, ali i svih osvajača medalja Srbije.

Počela je žurka, Milica je jedva pred kamerom RTS smogla snage i koncentracije da kaže koju reč.

Sada mi je mnogo teže nego u borbi za medalju. Ovo je jako emotivan momenat, ne mogu rečima da opišem kako se osećam... Mislim da još nisam svesna šta sam napravila - rekla je Mandićeva, koja je posle 12 godina Srbiji donela zlato sa Igara, i prepustila se blagodetima dočeka u kraljičinom fazonu.

Za to vreme je Ivana Maksimović uveliko bila na ramenima svojih prijatelja koji su joj odmah dali zastavu Srbije.

- Osećaj je neverovatan i jako mi je drago zbog prisutnih... svi treba da se ponosimo i da budemo srećni. Toliko toga je uloženo i postignutom i hvala svim olimpijcima koji su se borili za boje naše zemlje - rekla je srebrna Ivana.

Poseban apaluz i euforične vriske dobili su i bronzani vaterpolisti. Kapiten Vanja Udovičić kao pravi drug, brat i saigrač zahvalio se ekipi koja je izdržala u najtvrđoj borbi, onoj za bronzu i izdigla se iz mrtvih.

– Doček dovoljno govori šta smo uradili. Čestitam svim olimpijcima, pogtovo osvajačima medalja koji su nam bili podstrek da i mi osvojimo medalju. Moja ekipa je pokazala da je šampionska. Nadam se da će i u budućnosti da se slavi i da imamo još ovakvih trenutaka – rekao je Vanja po pojavljivanju pred nekoliko stotina navijača.

Na pitanje šta su on i ekipa mislili na 11:8 za Crnogorce, kao iz topa je odgovorio:

Još šest minuta!

Prisutni navijači su pozdravili i ostale olimpijce koji su se pojavili neposredno pred pravu žurku na aerodromu: Marko Novaković, sestre Moldovan, Zorana Arunović, Milorad Čavić, Damir Mikec i ostali. Andrija Zlatić nije bio u mogućnosti da prisustvuje dočeku na aerodromu.

PREDSEDNIK NIKOLIĆ: VI STE NAJVREDNIJE ŠTO SRBIJA IMA

Na konferenciji za štampu koja je usledila posle trubača i kola, na kojoj je govorio i predsednik Srbije Tomislav Nikolić. On je rekao da sada počinje novi olimpijski ciklus, te da su olimpijci najvrednije što Srbija ima.

- Hvala vam u ime svih koji smo vas gledali i sa vama se radovali i tugovali. Osvajali smo medalje, pobeđivali, gubili, sve je to deo života. Ponosan sam na njih i sve vreme u olimpijskom selu niste čuli nijednu ružnu reč, niko, čak i oni koji su osvojili manje nego što je objektivno bilo moguće nije pokazao nekom arogancije ili nedoličnim ponašanjem da je nečim nezadovoljan - rekao je Nikolić, dodavši da olimpijci treba da prenose radost građanima Srbije jer naša država i pred velikim iskušenjima ima radost povratka sa Olimpijskih igara.

Veliki doček ispred Skupštine grada Beograda zakazan je za 20 sati.

(B. Mekić/S. Milošević/Foto: Telegraf)