DIVAC: Nije Nole sekao rekete testerom, pričao sam u metafori

- On to nije uradio, a pričao sam u metafori, jer samo sam želeo da svima bude jasno koliko je Novaku bilo stalo do medalje i koliko je bio povređen - rekao je predsednik OKS

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac rekao je da Novak Ðoković nije testerom sekao rekete zbog poraza u meču za bronzu na olimpijskom turniru, već da je taj izraz upotrebio kao metaforu.

- Imao sam nameru da zaštitim Novaka Ðokovića, jer znam da je dao sve od sebe na Olimpijskim igrama. Nije zaslužio da ga javnost ikada osudi. On je moj prijatelj i žao mi je ako sam nespretnom igrom reči stvorio loš utisak. On to nije uradio, a pričao sam u metafori, jer samo sam želeo da svima bude jasno koliko mu je bilo stalo do medalje i koliko je bio povređen - rekao je Divac Tanjugu.

"Sportski Žurnal" je u jučerašnjem broju objavio intervju sa Divcem u kojem prvi čovek OKS-a tvrdi da je Ðoković, razočaran zbog poraza od Huana Martina del Potra u meču za treće mesto na Olimpijskim igrama u Londonu, testerom sekao rekete. U intervjuu koji je predsednik OKS dao "Nedeljniku" navedeno je da je Đoković lomio rekete posle meča.

(Telegraf.rs/Tanjug)