TELEGRAF SAZNAJE: Hemofarm postaje KK Vršac, glavni sponzor Milan Popović!

Farmaceutska kompanija odustaje od sponzorstva košarkaškog kluba, koji bi trebalo da preuzme Grad Vršac, uz finansijsku pomoć srpskog biznismena Milana Popovića

Košarkaški klub Hemofarm najverovatnije više neće nositi to ime, pošto vršačka kompanija za proizvodnju lekova neće više biti generalni sponzor kluba. Klub pod imenom KK Vršac sponzorisaće grad, a velikog udela će imati i biznismen Milan Popović, saznaje Telegraf!

Koncern "Hemofarm", koji je klub preuzeo 1992. godine, nalazi se u velikim finansijskim problemima, pa je odustao od daljeg sponzorstva, a najverovatnije će brigu o klubu preuzeti Grad Vršac.

Klub je već neko vreme u lošoj finansijskoj situaciji, a u medijima su se pojavile informacije o potencijalnom gašenju Hemofarma, koji je spao na svega dva igrača sa važećim ugovorom. Sportski direktor "farmaceuta" Dušan Božović  je u razgovoru za Telegraf te tvrdnje demantovao, naglasivši da će se klub takmičiti i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Prema informacijama kojima raspolažemo, gašenje kluba neće dozvoliti ni Milan Popović. Srpski biznismen rodom iz Vršca, poznat kao "kralj bakra" i Severinin muž, odlučio je da sponzorstvom pomogne klubu iz rodnog grada. Popović je već pomagao Vršcu u okviru akcije "Bitka za bebe", kada je u humanitarnoj akciji donirao porodilištu i Odeljenju neonatologije Opšte bolnice medicinsku opremu u vrednosti od oko 60.000 evra, a pomogao je i porodilištima u još nekoliko gradova u Srbiji.

Da je Popović ozbiljan u nameri da pomogne ekipi, koja će se vratiti u dvoranu "Hemijske škole" potvrdio je i Čedomir Živković, gradonačelnik Vršca, rekavši:

- Koncern Hemofarm će do kraja kalendarske godine izvršavati svoje prinadležnosti. Posle toga će se napraviti nova uprava u kojoj će, nadam se, biti uspešni ljudi i biznismeni iz grada. Nadam se i da će Milan Popović biti među njima pošto je odavno pokazao interesovanje da pomogne.

(Telegraf.rs)