ABRAMOVIČ IZGUBIO: Hulk ode u Zenit, stigao i Vicel!

Brazilski reprezentativac u Sao Paolu načelno pristao na promenu sredine, a klub iz Sankt Petersburga spreman da plati čak 40 miliona funti na ime obeštećenja

Ruski fudbalski gigant sponzorisan od strane "Gasproma" završio je posao sa brazilskim internacionalce Hulkom. Sada već bivši igrač Porta i prva želja Romana Abramoviča Portugal će zameniti Sankt Petersburgom, za šta će uprava Rusa platiti 40 miliona funti.

Nedavno završeni prelazni rok, osim Robina Van Persija nije imao "bombi", a celo leto se spekulisalo da vlasnik Čelsija na sve načine pokušava da "gol mašinu" dovede na "Stamford bridž".

Portugalski sportski list A bola sugeriše da su se "dva kluba dogovorila o visini obeštećenja", ali i da se potvrda transfera očekuje u "narednim satima". Hulk je načelni pristanak o promeni tima potvrdio u Sao Paolu, gde se sa reprezentacijom "karioka" nalazi na pripremama pred sledeći meč protiv Južne Afrike.

Hulk je 2008. godine u Porto stigao iz Japana, iz redova Tokio Verdija. Dolazak  Hulka nije i kraj priče o transferima u Sankt Peterburga. Naime, u klub je stigao i odlični Aksel Vicel, Belgijanac koji je do juče igrao u Benfiki. Njegov prelazak potvrdio je i selektor belgijske reprezentacije, koji je okupio tim za start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se igra 2014. u Brazilu.

(Telegraf.rs)