IMA SE, MOŽE SE: Đurić plaća privatne čuvare dva miliona dinara po meču!

Utakmice Partizana od skoro obezbeđuju radnici firme "Ineks imogard", koji tu uslugu naplaćuju tri puta više od klupske redarske službe! Firma registrovana u Humskoj, a vlasnici su razne druge firme sa Kipra, Iz Luksemburga, sa Holandskih Antila...

Fudbalski klub Partizan angažovao je pred početak sezone novu agenciju koja se bavi obezbeđivanjem utakmica, a novi bezbednjaci imaju tri puta skuplju tarifu od svojih prethodnika!

Agencija "Ineks imogard" od uprave "crno-belih" dobija po dva miliona dinara posle svakog meča u Humskoj, dok je dosadašnja klupska redarska služba zarađivala tek 700.000 dinara.

Kompanija "Ineks imogard" prijavljena je na adresi Humska 3b, a kao vlasnici navode se kompanije "Stedaluks" iz Luksemburga (24,19 odsto akcija), "Finkur NV" sa Holandskih Antila (24,19 %) i "Immopoint" iz Beograda (51,62 %). Vlasnici "Immopointa" su kompanija "Vejvnet trejding" sa Kipra i "Intrimo" iz Belgije, pa je do imena krajnjih vlasnika gotovo nemoguće doći.

Portparol Partizana Nenad Danilović tvrdi da je firma za bezbednost zamenjena na preporuku Fudbalskog saveza Srbije i da je nova agencija jeftinija od prethodne.

- Istina je da smo angažovali novo obezbeđenje, i to na preporuku FSS, koji sarađuje sa istom agencijom. Cilj je da poboljšamo nivo bezbednosti svih na stadionu, da nam se ne bi ponovio slučaj kada je u loži napadnut novinar "Informera" na poslednjem derbiju. Moram da kažem da novo obezbeđenje nije skuplje, već jeftinije od prethodnog - izjavio je Danilović za "Informer".