Otvoren nadograđeni sportski objekat u Požarevcu

Nadograđeni rekreativni objakat u okviru kompleksa Sportskog centra u Požarevcu otvoren je danas uz prisustvo pomoćnika ministra omladine i sporta Zagorke Petrović Zlatanović

Zagorka Petrović Zlatanović je rekla da je projekat podrazumevao izgradnju sportskog bloka površine 408,50 metara kvadratnih, svlačionica, tribina, kao i objekte oko sportskog terena.

- Ukupna vrednost projekta je bila 38 miliona dinara, od čega je Ministarstvo omladine i sporta, iz sredstava NIP-a, učestvovalo sa 24 miliona, a gradska uprava sa 14 miliona dinara. Ovo je samo jedan u nizu projekata u Požarevcu. Nadogradnjom Sportskog centra objedinjeni su ciljevi definisani strategijom razvoja sporta, a to su da se deci omogući bavljenje sportom, izgradnja odgovarajuće infrastrukture za to, kao i unapređenje uslova za razvoj vrhunskog sporta - rekla je Petrović Zlatanović.

Prisutnima se zahvalio direktor Sportskog centra Požarevac Mirko Sojimenović.

- Zahvaljujem se Ministarstvu omladine i sporta i gradu Požarevcu na urađenom i očekujem da će mnogo mališana biti korisnici ovog objekta, koji može da služi za primer i drugim sredinama - rekao je Sojimenović.

(Tanjug / Foto: pozarevac.rs)