"UBICE, UBICE": Navijači Mančestera pogrdno skandirali Liverpulovim za žrtve "Hilsboroa"! (VIDEO)

Posle sudijskog zvižduka, kojim je označen kraj utakmice između Junajteda i Liverpula, grupa navijača ostala je na "Enfildu" i skandirala sramne pesme kojima se degradira tragedija sa "Hilsboroa"

Fantastična slika sa "Enfilda" obišla je svet kada su fudbaleri Liverpula i Mančester junajteda u znak sećanja na žrtve tragedije na stadionu "Hilsboro" pustili 96 balona, koliko je bilo poginulih. Na tribinama su navijači napravili koreografiju, koja je obuhvatila poruke "Pravda" i "Istina", a povod za ove poruke bila su nedavna saznanja da je policija prikrivala dokaze o nesreći fudbalskih navijača stradalih 1989. godine.

To je potvrdio i britanski premijer Dejvid Kameron i izvinio se žrtvama porodica, a bes je od tada prisutan u sportskoj, ali i celokupnoj engleskoj javnosti.

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson apelovao je pre početka utakmice na navijače svoje ekipe da podrže napore Liverpula da dođe do istine o tragediji, pa je u tu svrhu čak podeljeno navijačima Fergusonovo pismo "Naš veliki klub je uz naše velike komišije Liverpul u sećanju na njihov gubitak".

Navijači Mančester junajteda su na to odreagovali - podsmevanjem. I tu nije bio kraj.

Pomenutu sliku s početka meča upropastio je snimak s kraja utakmice koji se pojavio na Jutjubu. Grupa navijača Mančestera ostala je dugo posle završetka meča, na kojem je trijumfovao njihov klub i pevala podrugljive ili, bolje rečeno, sramne pesme upućene Liverpulovim navijačima.

"Nikad nije vaša krivica... Uvek su žrtve krive" -  prvo su zapevali navijači i potom skandirali "Ubice, ubice!"

"Gde je vaša famozna pesma o Minhenu?", skandirala je dalje navijačka grupa, aludirajući na to da su Liverpulovi navijači imali podrugljive pesme u vezi sa Minhenskom tragedijom 1958. godine, kada su poginuli igrači "crvenih đavola".

Iako je u pitanju grupa koja može da bude izuzetak, neprijateljstvo navijača dva kluba nikako da se dovede do granice sportskog rivalstva.

(Telegraf.rs)