STOPAMA SLAVNIH OČEVA: Deca Pecarskog, Obradovića, Trifunovića i Nakića predvodila Zemun do trofeja!

Sinovi poznatih košarkaša, sadašnjih trenera, igraju zajedno u KK Zemun. Zanimljivo je to što su svi nasledili pozicije svojih očeva - Marko Pecarski je centar, Đorđe Obradović plej, Uroš Trifunović bek, a Mario Nakić krilo

Mlađi pioniri košarkaškog kluba Zemun najuspešnija su ekipa u Beogradu. Oni su superiorno osvojili titulu šampiona za 2012. godinu, i pokazali da su generacija puna talenata.

A kako i ne bi bili kada za njih igraju Obradović, Trifunović, Pecarski i Nakić! Međutim, ne radi se o slavnim košarkašim Partizana i Crvene zvezde - Željku, Aleksandru, Miroslavu i Ivi, već o njihovim naslednicima.

NAVIKLI NA TROFEJE

Đorđe Obradović, sin najtrofejnijeg evropskog trenera Željka, Mark0 Pecarski, čiji je otac Miroslav bio član generacije Partizana s Divcem, Grbovićem, Paspaljem, Đorđevićem, Mario Nakić, sin Ive Nakića, takođe asa Partizana iz trofejne generacije koja je osvojila Kup šampiona 1992. godine, i na kraju Uroš Trifunović, naslednik nekadašnjeg igrača Zvezde, a sada trenera Aleksandra Trifunovića - to je ta famozna četvorka.

Oni idu stopama svojih slavnih očeva i od malena se navikavaju na trofeje. Trener ove ekipe Miloš Lazić kaže za Telegraf.rs da su ovi momci izuzetno talentovani i vredni i da imaju velike šanse da postanu vrhunski asovi poput njihovih očeva.

- Radi se o fenomenalnoj generaciji, koja je bez poraza prošle sezone osvojila titulu prvaka Beograda među mlađim pionirima. Bili smo šampioni u konkurenciji oko 80 klubova, a sezonu smo završili bez poraza sa skorom 30-0. Naravno, svi igrači tima dali su doprinos osvajanju titule, a posebno ova četvorica momaka, koji su izneli najveći teret. Marko Pecarski na centarskoj poziciji, a Obradović i Trifunović na bekovskim. Posebno se istakao Obradović kao prvi plejmejker. Tu je i Mario Nakić, koji je mlađi dve godine od njih, pa nije mogao da bude toliko dominantan, ali je i on igrao dosta zahvaljujući svom talentu - objašnjava Lazić.

IGRAJU NA POZICIJAMA KAO NJIHOVE TATE

Mladi i uspešni trener Zemuna objašnjava da je kuriozitet da sva četvorica košarkaša igraju na pozicijama na kojima su igrali njihovi slavni očevi.

- Da, to je zanimljivo, Marko Pecarski je centar i predviđamo da će po visini to biti i kao senior, Đorđe Obradović je plejmejker, a Uroš Trifunović bek, dok bi Mario Nakić mogao da bude odlično krilo.  Niko od njih nema, ali ni ne traži poseban status, vole da budu tretirani kao i ostali igrači, a za svoju minutažu bore se na treninzima sa ostalim igračima - kaže Lazić, i dodaje: