DUGUJU 11 MILIONA EVRA: Zvezdi stigla menica "Agrobanke"!

Računi "crveno-belih" u blokadi su 224 dana, dok su računi FK Partizan blokirani 42 dana zbog "svega" 370.000 evra, jer klub tri meseca nije platio igrače

Poverioci FK Crvena zvezda trenutno potražuju oko 11 miliona evra,  a u petak je na naplatu stigao kredit od pet miliona evra podignut u "Agrobanci".

- Državna agencija za sanaciju i stečaj banaka svima koji su kasnili u isplati kredita podignutih u"Agrobanci" pustila je menicu. Zvezda je u toj banci podigla kredit od pet miliona evra, a tu je i kamata. Zbog toga je ukupan iznos zbog kojeg su klupski računi blokirani više nego dupliran - rekao je neimanovani izvor za "Informer".

Računi "crveno-belih" u blokadi su 224 dana, dok su večeiti rivali u boljoj situaciji. Računi FK Partizan u blokadi su 42 dana zbog "svega" 370.000 evra, a klub tri meseca nije platio igrače.

Generalni sekretar Zvezde Stefan Pantović smatra da situacija ipak nije toliko dramatična kao što izgleda na prvi pogled.

- Tačno je da je naš račun blokiran, to nije nikakva tajna, više od 90 odsto blokade odnosi se na kredite tri banke, dve domaće i jedne strane. Te banke su kredite proglasile dospelim, jer su se i same našle u problemima. Sa svim bankama pregovaramo o reprogramiranju, u kontaktu smo i sa državom, pa očekujemo da će problem brzo biti rešen i računi odblokirani - rekao je Pantović, koji ne veruje da će klub ići u stečaj.

- Sportski klubovi nisu privredna društva i na njih se ne primenjuju ista pravila kao na ostale kompanije, što ste mogli da vidite u slučaju košarkaškog kluba Crvena zvezda. Mi smo se tokom leta opredelili da odbijemo ponude za trojicu igrača iako sa tim novcem račun ne bi bio u blokadi. To je bila svesna odluka da se sačuva tim koji može da se bori za titulu, nije moglo i jedno i drugo - zaključio je generalni sekretar "crveno-belih".

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)