NFL: Stilersi jači od šampiona, antologijska partija raningbeka Tampe Martina

Pitsburg u poslednjoj četvrtini preokrenuo meč protiv Džajantsa, raningbek Tampe Dag Martin istrčao 251 jard uz četiri tačdauna, Atlanta i dalje neporažena

Pitsburg Stilersi savladali su kao gosti šampione Njujork Džajantse 24:20 u derbiju devetog kola NFL sezone u meču sa puno preokreta. Uprkos vrlo slaboj partiji Ilaja Meninga Njujorčani su u poslednju četvrtinu ušli sa vođstvom 20:10. Odbrana Džajantsa do tog vremena dvaput je oduzela loptu kvoterbeku Pistburga Benu Rotlisbergeru, jednom i poentirala, uz četiri seka.

Rotlisberger početkom završnog perioda baca pas za tačdaun od 51 jarda za Majka Valasa, a trijumf donosi raningbek Ajzak Redman (147 jardi trčanjem uz tačdaun) četiri minuta pre kraja. Indisponirani Ilaj Mening imao je tri poseda lopte u završnih 14 minuta, ali kompletirao je samo jedan pas za jedan jard.

Blistao je Dag Martin, raningbek Tampa Beja, sa 251 jardom trčanjem uz četiri tačdauna i 21 jardom hvatanjem, postavši prvi igrač koji je istrčao u jednoj utakmici tri tačdauna od 45 jardi i više. Tampa je slavila 42:32 u Ouklendu, Martinovom rodnom gradu, uz dosta neizvesnosti, uprkos tome što je i kvoterbek Tampe Džoš Frimen bio na visini zadatka, a odbrana Bakanirsa triput presecala pasove Karsona Palmera koji je meč ipak završio sa 414 jardi, četiri puta proigravši saigrače za tačdaun.