TRIBINA "VEČITIH": Maskirani Janković protiv lovca na splavare Vermeza

Prvi put u 67-godišnjoj istoriji večitog derbija za isti sto seli su treneri dva najtrofejnija srpska kluba. Partizanov Vladimir Vermezović i Zvezdin Aleksandar Janković posetili su DIF, gde su u okviru tribine pričali o svojoj struci, fudbalskim i trenerskim stavovima i cakama, ali su imali i duhovite opaske o rivalu i predstojećem derbiju

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja organizovao je istorijsku tribinu na kojoj su predavači pred prepunim amfiteatrom bili prvi treneri Crvene Zvezde i Partizana, Aleksandar Janković i Vladimir Vermezović.

MILUTINAC OTVORIO TRIBINU

Tribina je otvorena na vrlo upečatljiv način. Poznati mladi glumac Viktor Savić pročitao je inspirativan tekst koji je napisan u prvom licu, ali u "prvom  liku" doktora Milutina Ivkovića Milutinca, koga je Savić glumio u srpskom filmu "Montevideo, Bog te video".

Nakon što je mladi glumac zaintrigirao posetioce na pravi način i dobio veliki aplauz, na red su došle teme kojih su se dotakli glavni gosti tribine. Atmosfera je bila promenljiva - na trenutke su fudbalski stručnjaci govorili i odgovarali vrlo ozbiljnim tonom i stručnim jezikom, ali na trenutke su znali da se našale kako na svoj tako i na račun rivala.

Upravo ono što je potrebno za normalizaciju odnosa između Zvezde i Partizana, koji poslednjih godina skoro i da ne postoji učinili su Aleksandar Janković i Vladimir Vermezović. Dali su primer studentima, navijačima, trenerima ali i svojim čelnicima kako se treba ponašati i kako je malo potrebno da se bude otvoren za saradnju.

PARTIZAN (NE)ĆE IGRATI 4-2-3-1, ZVEZDA IMA RASNOG NAPADAČA

Sa pričom je počeo Vermez, koji samo što je krenuo ozbiljno odmah je morao da baci "pecku" na drugu stranu: "Nema napada bez dobre odbrane, ali da to ne bude "bunker". Moja omiljena formacija je 4-2-3-1", ali se brzo okrenuo prema Jankoviću i kroz osmeh rekao: "Možda nećemo to igrati za vikend", počela su šaljivo dva trenera, što je izazvalo smeh svih u amfiteatru.