VERMEZ DONEO ODLUKU "Neka me smene ako hoće da nas izjednače sa Zvezdom!"

Doneo sam odluku pre 20 dana, ali je neću sada saopštiti. Sa ljudima iz Uprave nemam kontakt

Trener Partizana Vladimir Vermezović u brinigu sa novinarima u SC "Zemunelo" otkrio je da ne podnosi ostavku, a imao je zanimljiv komentar na spekulacije da mu se u klubu sprema odlazak tokom zimske pauze.

- Neka me smene ako žele da se izjednače sa Zvezdom!

Trener jesenjeg šampiona u dahu je nastavio:

- Ovde svi (javnost prim. aut.) žele da se izjednače sa Zvezdom, ali im je veliki problem šest bodova prednosti - rekao je Vladimir Vermezović.

- Ja sam odluku doneo pre 20 dana, ali neću vam je sada reći. Nemam kontakt sa ljudima iz Uprave. Radim svoj posao, a sa njima komuniciram preko sportskog direktora Ljubiše Tumbakovića - kazao je Vermezović u razgovoru sa novinarima u SC "Teleoptik" u Zemunu.

Na pitanje šta misli o odlasku trenera najvećeg rivala, Crvene zvezde, Aleksandra Jankovića, Vermezović je rekao:

- Ne radujem se tuđoj muci, jer nas sve čeka ista sudbina.

Vermezović je naveo da je njegov tim pokazao da je najbolji u Srbiji i da nije na prvom mestu u Superligi zbog slabe konkurencije već zbog sopstvenog kvaliteta.

Vermezović je dodao da su "crno-beli" napravili pomak u odnosu na ranije sezone kada su u pitanju evropska takmičenja.

- Malo nam je igranje u Evropi skrenulo pažnju sa obaveza u domaćem prvenstvu koje je prioritet. Evropa je nešto što nam se desilo i moram da priznam da će srpskim klubovima biti sve teže da učestvuju u evropskim takmičenjima. Afirmisali smo mnogo igrača koji ranije nisu bili poznati u domaćem prvenstvu.

Partizan je ove sezone imao dosta problema sa disciplinom igrača, a poslednji u nizu incidenata dogodio se posle subotnjeg remija sa Spartakom u Subotici (2:2).

- Ovde sam četiri-pet meseci, zatekao sam ekipu i bilo je malo vremena da se promene neke stvari. Ne opravdavam njihovu reakciju, ali mogu da ih razumem. Za ljubav i svađu je uvek potrebno dvoje - naveo je Vermezović.

(Telegraf/Tanjug)