NFL: Katastrofa šampiona u Atlanti, Grin Bej slavio u Čikagu

Falkonsi preslišali Njujork Džajantse 34:0 uz sjajnu partiju kvoterbeka Meta Rajana, Grin Bej pobednik protiv Čikaga 21:13, u derbiju dva najtrofejnija kluba NFL

Njujork Džajantsi, šampioni NFL, doživeli su u 15. kolu u  Atlanti najteži poraz u poslednje tri sezone, 34:0 i ugrozili plasman u plej of koji se činio sigurnim posle ubedljive pobede u prethodnom meču protiv Nju Orleansa.

Branioci titule ušli su u meč oslabljeni za raningbeka Amada Bredšoa, ali to ne može da bude opravdanje za katastrofalno izdanje u "Džordžija domu". Kvoterbek Njujorčana Ilaj Mening pružio je možda najslabiju partiju ove sezone, kompletiravši 13 dodavanja iz 25 pokušaja za svega 161 jard uz dva presečena pasa.

Sa druge strane, Met Rajan, predvodnik Atlante, briljirao je preciznim proigravanjem saigrača, 23/28 za 270 jardi i tri tačdauna, ostvarivši fenomenalan pas rejting 142,6. Falkonsi su ovom pobedom verovatno obezbedili prvu poziciju i prednost domaćeg terena u tokom doigravanja u Nacionalnoj konferenciji i utišali mnogobrojne kritičare koji su ih ocenjivali kao ekipu koja podbacuje na velikim mečevima.