NORVEŽANKE PALE POSLE DRAME: Crnogorke nove šampionke Evrope!

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore osvojila je Evropsko prvenstvo nakon što je u istorijskom finalu savladala Norvežanke posle četiri produžetka 34:31 (12:11, 24:24, 28:28). U Areni je bilo nekoliko hiljada crnogorskih navijača, koji su na kraju dva puta čuli nacionalnu himnu

Pravo finale! Repriza olimpijske borbe za zlato, dva puta na kraju nerešeno, dve serije od po dva produžetka i na kraju veliko slavlje Crnogorki i nekoliko hiljada njihovih navijača, koji su okupirali Kombank arenu.

Crnogorke su pobedile u finalu Evropskog prvenstva reprezentaciju Norveške (12:11, 24:24, 28:28) i na kraju je bilo 34:31.

Izabranice Dragana Adžića su u prvih petnaestak minuta uglavnom bile u vođstvu, koje ipak nije prelazilo dva gola razlike. Norvežanke su došle u vođstvo tek na kraju prvog dela (9:8), ali na poluvreme ipak Crna Gora odlazi sa minimalnom prednošću - 12:11.

U drugom poluvremenu ista priča. Tvrda utakmica, nekoliko promena u vođstvu, mada su Crnogorke uglavnom držale rezultat pod svojom kontorolom. Najviše je u tome pomogla Sonja Barjaktarević sa svojih sjajnih 17 odbrana.