NFL: Indijanapolis, Sinsinati i Sijetl u plej ofu, Pitsburg eliminisan!

Poznati svi učesnici doigravanja u Američkoj konferenciji: Hjuston, Denver, Nju Ingland, Baltimor, Indijanapolis i Hjuston. U Nacionalnoj sigurni su Atlanta, Grin Bej, San Francisko i Sijetl, dva mesta još upražnjena

Indiajanapolis Koltsi izborili su pobedom u Kanzas Sitiju 20:13 mesto u plej ofu u debitantskoj sezoni kvoterbeka Endrjua Laka, koji je usput postavio rekord za početnike bacivši 4.183 jarda u NFL sezoni, čime je, kolo pre kraja nadmašio prošlogodišnji učinak Kema Njutna iz Karoline od 4.051 jarda.

Lak je protiv Kanzas Sitija bacio 205 jardi uz pas za pobedeonosni tačdaun Redžija Vejna nešto više od četiri minuta pre kraja. To je sedmi pobedonosni napad mladog kvoterbeka ove godine, takođe debitantski rekord.

Ssvetla tačka u poraženoj ekipi bio je raningbek Džamal Čarls koji je istrčao 226 jardi uz tačdaun od 86 i postao treći raningbek u istoriji sa tri prodora od 80  i više jardi u sezoni.  Preostala dvojica su legenda Detroita Beri Sanders i raningbek Tenesija Kris Džonson.

Sinsinati Bengalsi takođe će u doigravanje pošto su srećno savladali Stilerse u Pitsburgu 13:10. Gosti su poveli defanzivnim tačdaunom kornerbeka Leona Hola koji je presekao pas Bena Rotlisbergera i vratio ga za tačdaun 17 jardi. U nastavku meča Sinsinati je do četiri sekunde pre kraja postigao samo još tri poena izgubivši triput loptu u napadu, fambl i dva presečena pasa, ali Redži Nelson, kada se očekivao produžetak, presekao je pas Rotlisbergera, vratio ga 10 jardi i izašao sa terena, zaustavivši sat.

Igračima Sinsinatija preostalo je samo 14 sekundi, a kvoterbek Endi Dalton pronašao je Ej Džej Grina pasom od 21 jarda, što je omogućilo šut sa realistične razdaljine na stadionu koji važi kao najgori u Ligi za šutere. Džoš Braun bio je precizan sa 43 jarda i doneo je pobedu svom timu četiri sekunde pre kraja.