ČAVIĆ: Da nisam plivač, bio bih hokejaš

Proslavljeni srpski olimpijac i svetski rekorder otvorio besplatnu Božićnu školu sporta u Pirotu, prvu ovakve vrste u Srbiji, a na otvaranju održao zanimljivo predavanje okupljenoj deci

Proslavljeni olimpijac Milorad Čavić svečano je otvorio juče u Pirotu šestu po redu Božićnu školu sporta u okviru koje će preko 3.000 pirotskih školaraca imati prilike da potpuno besplatno izabere jedan od skoro 50 sportova i drugih sadržaja kako bi zimski raspust proveli na što kreativniji i zdraviji način.

Milorad Čavić se u prepunoj hali "Kej" obratio uz ovacije prisutne dece rečima da je presrećan što prisustvuje ovakvom događaju koji je jedinstven u Srbiji.

- Kolko sam ja upoznat, ovo ne postoji nigde u Srbiji i ja želim da se zahvalim gradu koji organizuje ovakvu fantastičnu sportsku manifestaciju. Kada gledam u vas, vidim sebe. I ja sam nekad bio mali i sanjao o velikim stvarima.

- Zbog toga smo pre šest godina krenuli sa organizovanjem Božićne škole sporta kako bi decu motivisali da se bave sportom i upoznaju se sa zdravim stilom života - kazao je Đorđević.

Pokrovitelj Škole je opština Pirot.

(G. P.)