NEMANJA BJELICA ZA TELEGRAF: Da nije bilo Pešića, ostao bih prosečno krilo (VIDEO)

- Imao sam sreću u karijeri da dođem u tim kod odličnog trenera, koji mi je dao samopouzdanje, šansu i odgovornost iako sam bio samo klinac, i to mi je promenilo karijeru - kaže srpski reprezentativac i lider Kahe Laboral

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica, član španske Kahe Laboral, kaže da najviše u karijeri duguje nekadašnjem treneru Svetsilavu Pešiću, jer da njega nije bilo, on bi ostao samo prosečan igrač i večiti talenat. Bjelica, koji proživljava pravu ličnu renesansu u ekipi Kahe Laboral ove sezone,  jer je konačno dobio pravu šansu, dodaje da mu je popularni Kari dao priliku koja se dobija jednom u karijeri i da mu je to promenilo život.

U intervjuu za Telegraf Bjelica je otkrio koliko mu je bilo teško što je kao klinac stalno otpadao sa spiska mlađih reprezentativnih selekcija i na koji način je uspeo da izdrži sve nedaće i postane as.

Srpski reprezentativac koji već treću sezonu nosi dres tima iz Vitorije konačno je dobio pažnju koju svojim talentom zaslužuje, a iz meča u meč igra sve bolje i ima bolji učinak. U regularnom delu Evrolige ostvario je prosek od 10,7 poena po meču uz 5,1 skok, dok je u Top 16 fazi na dva meča zasad prosečno ubacio po 11 poena uz 5,4 skokova.

Znam, to moramo što pre da zaboravimo. Imali smo i dosta pehova tokom tih kvalifikacija, ali smo izborili plasman. Sada je važno samo da budemo zdravi i mislim da ćemo ostaviti mnogo bolji utisak u Sloveniji. Zapravo, moramo da se iskupimo za te igre u kvalifikacijama, samo je važno da ne bude pritisaka. Prvi cilj je da se plasiramo na Svetsko prvenstvio 2014. u Španiji, a posle ćemo da idemo korak po korak.

(Telegraf.rs / D. Stojmenović)