PAPRENO: Partizan kažnjen sa 8.000 evra

Direktor ABA lige Josip Bilić izrekao je kaznu "crno-belima" zbog pirotehnike i prekida meča sa zagrebačkom Cibonom

Direktor takmičenja Jadranske lige Josip Bilić kaznio je danas Partizan sa 8.000 evra zbog prekida utakmice sa Cibonom i ponašanja dela navijača koji su bacali pirotehnička sredstva na teren.

Prema pravilniku takmičenja, Partizan će 5.000 evra morati da plati zbog pirotehnike i 3.000 evra zbog prekida utakmice.

Košarkaški klub Partizan je u ovoj sezoni ukupno kažnjen sa 38.000 evra zbog ponašanja publike na utakmicama Evrolige i Jadranske lige.

Gledano u košarkaškom smislu, to je novac sa kojim mogu da se isplate dve mesečne plate vrhunskog košarkaša u regionalnom takmičenju ili pak mesečne plate za petoricu mlađih prvotimaca "crno-belih"!

!Crno-beli" su ponovo apelovali na navijače da se uzdrže od ubacivanja predmeta na teren i nedoličnog ponašanja.

"Još jednom apelujemo i molimo sve koji navijaju i vole Partizan da se ubuduće uzdrže od ubacivanja predmeta na teren i nedoličnog ponašanja, jer štetu nanose isključivo klubu.

"Novčane kazne su prevršile svaku meru i utiču na normalno funkcionisanje kluba. U sezoni 2011/2012 Partizan je na ime kazni Evroligi morao da isplati preko 50.000 evra, a bio je i najkažnjeniji klub u čitavom takmičenju, što se ponavlja i ove sezone. Fer, korektna i sportska podrška publike klubu je neophodna, a svako drugačije ponašanje je neprihvatljivo i nepoželjno", navodi se u saopštenju Partizana.

Utakmica između Partizana i Cibone odigrana je 5. januara u hali "Pionir", a "crno-beli" su, uprkos polusatnom prekidu, trijumfovali sa 74:68.