STANIĆ: Nismo dovoljno jaki da bi taktizirali!

Golman rukometne reprezentacije Srbije ocenio je da njegova ekipa mora da nastupi svom snagom protiv svakog rivala, jer nema kvalitet za taktiziranje

Golman rukometne reprezentacije Srbije Darko Stanić izjavio je u Saragosi, na Svetskom prvenstvu u rukometu, da njegova ekipa nema kvalitet da bi mogla da taktizira ili rutinski odradi posao, već da protiv svih ekipa mora da igra maksimalno angažovano.

- Bio sam nervozan protiv Južne Koreje, jer mi je stalo do pobede, naročito posle serije loših rezultata u pripremnom periodu. Naravno da emocije "prorade". Svi smo bili nervozni i na terenu i na klupi. Stalo mi je bilo da počnemo takmičenje s jednom pravom ubedljivom pobedom - rekao je Stanić za agenciju Beta.

Srbija je u prvom meču savladala Južnu Koreju 31:22, ali ubedljiva prednost nije zadovoljila Stanića.

- Ne mogu da kažem da sam prezadovoljan. Nije naša igra bila savršena, kao ni moje odbrane, ali je bio dobar početak. Očekujem da bude sve bolje i bolje - rekao je Stanić, koji je u jučerašnjem meču bio najbolji pojedinac.

I pored obaveza u srpskom timu, prvi čuvar mreže stigao je da isprati i utakmicu narednih rivala: Poljska je savladala Belorusiju sa 24:22.

- Belorusija je pružila dobar otpor, čak je imala velike šanse da uzme i bod ili dva. Pokazali su da nisu naivna ekipa. Moramo maksimalno ozbiljno da pristupimo toj utakmici. Nemamo kvalitet da možemo da taktiziramo i da neke utakmice rutinski odradimo. I ta utakmica i sve ostale zahtevaju maksimalnu koncentraciju. Sve od sebe moramo da damo - zaključio je Stanić.

Naredni meč srpska reprezentacija igra protiv Belorusije, u ponedeljak od 18 sati.

(Telegraf.rs / Izvor: Beta)