GOLUŽINA PAKOST? Pustio Beloruse da bi Srbi bili najgori!

"Nerezonske izmene" dovele do toga da Belorusi u osmini finala smanje prednost rivala ali i da se torija zavere brzinom munje raširi Španijom

Hrvatska se lako plasirala u četvrtfinale Svetskog prvenstva  u rukometu pobedom nad Belosrusijom (33:24), a hrvatski selektor Slavko Goluža imao je luksuz da usput malo napakosti i rukometašima Srbije koji su pretepeli ubedljiv poraz od Španije (20:31).

Desetak minuta pre kraja Hrvatska je imala 12 golova prednosti, a tada je Goluža uveo Lovra Šprema, levokrilnog napadača, na poziciju srednjeg beka. Belorusi su to iskoristili da do kraja ublaže poraz na devet golova razlike.

Pročulo se da je hrvatski selektor to uradio namerno, kako bi poraz Srbije bio najubedljiviji u osmini finala, što je "orlove" poslalo na 16. mesto.

Svakako, za nas posle razočaravajućeg nastupa na SP i nema mnogo razlike da li smo 15. ili 16, mada ako su glasine tačne, onda hrvatski selektor o svemu vodi računa. Možda je to osveta za poraz od Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva prošlog januara, ali kako god, sami smo se namestili za takve podvale.

(Telegraf.rs)