ĐOKOVIĆ: Vavrinka zaslužan za moje finale

"Terao me je do krajnjih granica u pet setova, a bilo je i psihički jako teško tokom tog meča, zato se sada osećam odlično na terenu", rekao je najbolji svetski teniser

Branilac titule na Australijan openu, srpski teniser Novak Ðoković oseća se odlično na terenima u Melburnu i da mu je drago što će, u odnosu na protivnika u finalu, imati dan više za pripremu i odmor.

- Definitivno mi se sviđa to što ću imati više vremena za poslednji meč na turniru, pogotovo kada se setim prošlogodišnjeg iskustva. Tada sam u polufinalu imao meč koji je trajao pet sati, a potom dan i po odmora za šest sati tenisa u finalu sa Nadalom - kazao je Ðoković novinarima u Melburnu.

Ove godine najbolji svetski teniser samo je u osmini finala igrao pet setova protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke, dok je u polufinalu "počistio" Španca Davida Ferera.

- Drago mi je zbog takvog razvoja događaja. U osmini finala me je Vavrinka ''terao'' do krajnje granice, a bilo je i psihički teških trenutaka. Sada se osećam zaista sjajno na terenu- objasnio je on.

Ðoković će u finalu grend slema u Melburnu igrati protiv boljeg iz duela Švajcarca Rodžera Federera i Britanca Endija Mareja.

Srpski teniser je navijače i stručnjake posebno impresionirao načinom na koji je demonstrirao moć protiv Ferera u polufinalu.

- Takvi mečevi mnogo znače za moje samopouzdanje. Neverovatno je kada u polufinalu grend slem turnira, protiv četvrtog tenisera sveta, možete da pružite takvu partiju. Sada razmišljam o finalu, imam dovoljno vremena da se spremim za taj meč - zaključio je Ðoković.

(Telegraf.rs / Tanjug)