VREME JE ZA SUPERBOUL: San Francisko i Baltimor odlučuju o tituli!

Veliko finale uzbudljive NFL sezone odigraće se u Nju Orleansu u čuvenom "Superdomu", s početkom pola sata posle ponoći, a rivale sa klupe predvode dva rođena brata Džim i Džon Harbo. Po završetku meča, legendarni lajnbeker Baltimora Rej Luis odlazi u penziju

U noći između nedelje i ponedeljka, pola sata posle ponoći po našem vremenu, počinje Superboul, 47. po redu finale NFL sezone, najpopularniji sportski događaj u SAD. Pozornica velikog duela je Nju Orleans, preciznije dvorana "Superdom", kapaciteta više od 73.000 sedišta, u kojoj će po sedmi put pasti odluka o novom šampionu u američkom fudbalu.

U meču odluke sučeliće se San Francisko Fortinajnersi i Baltimor Rejvensi, uloga blagog favorita pripada timu iz Kalifornije, a kuriozitet finala je da rivale treniraju dva rođena brata Džim i Džon Harbo, pa je meč u nekim medijima nazvan i Harboboul. Džim (49) preporodio je Fortinajnerse tokom dve godine, koliko ih vodi, a njegov stariji brat Džon (50) već petu sezonu sedi na klupi Rejvensa i svaki put zabeležio je barem jednu pobedu u plej-ofu.

Uobičajeno, u pauzi između dva poluvremena biće održan koncert. Nastupa Bijonse, a nagovešteno je da je moguće  da joj se tokom nastupa pridruži na sceni i Destiniz Čajld, a možda čak i suprug Džej Zi.

Pre početka meča himnu će otpevati Ališa Kiz, a nastupiće i osnovci iz škole "Sendi Huk", u kojoj se nedavno desio masakr kada je poremećeni Adam Lanca ubio 26 osoba, od čega 20 dece. Osnovci će pevati patriotsku pesmu "America the Beautiful".

(A. Č. / Foto: Tanjug / AP)