NE PRIMA PLATU U PSŽ: Bekam igra za decu Pariza!

Englez će u Parizu zarađivati 175.000 evra nedeljno, ali će sav novac ići u humanitarne svrhe deci Grada svetlosti

Poslednjeg dana zimskog prelaznog roka odjeknulo je nekoliko transfer eksplozija, a jedna od najjačih stigla je iz Pariza gde je doputovao Dejvid Bekam.

Englez će narednih šest meseci svoju karijeru upotpuniti igranjem i za bogati Pari Sen Žermen. Važno je naglasiti još jednom bogati PSŽ, pošto će Bekam u Francuskoj dobijati dobar novac za svoje fudbalske usluge, ali će sav novac ići u humanitarne svrhe!

- Neću primati platu. Odlučili smo da moja plata ide jednoj lokalnoj dobrotvornoj organizaciji za decu u Parizu. Veoma smo uzbuđeni i ponosni zbog toga - otkrio je 37-godišnji Englez.

Šestomesečna saradnja vredna je 175.000 evra nedeljno, koje će pokloniti u dobrotvorne svrhe lokalnoj deci Pariza.

- O ovome smo razgovarali neko vreme i konačno se dogodilo. Izabrao sam Pariz, jer sam video šta klub pokušava da uradi. Ovo je klub koji će imati uspeha u narednih 15-20 godina. Ovo je nešto što raste i čast mi je što sam izabran da budem deo budućnosti - rekao je Bekam.

Legendarni vezni igrač nije siguran da li će u PSŽ-u okončati karijeru.

- Ne znam da li će mi ovo biti poslednji ugovor. Ljudi spekulišu o tome već nekoliko godina, ali ja nastavljam da igram i potpisujem ugovore. Videću kako ću se osećati, želim da igram koliko god mogu. Fudbal je moja strast, uvek je bila. Kada igram fudbal, nikada nije važna veličina ugovora - rekao je Bekam, koji će sa 37 godina biti jedan od najstarijih fudbalera u francuskoj Ligi 1.

(Telegraf.rs)