SELEKTOR TENISERA: Poezija Đokovića, lavlje srce Trocikog

"Igra Đokovića je bila kao prava pesma na terenu, neverovatno kako se brzo prilagodio podlozi, dok je Viktor pokazao srce", rekao je Bogdan Obradović

Selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović ocenio je da su vođstvo Srbiji u meču protiv Belgije doneli poezija Novaka Ðokovića i lavovsko srce Viktora Troickog.

- Novakova igra je prava poezija na terenu. Neverovatno je s kakvom se lakoćom prilagodio podlozi. Viktor Troicki je lavovskom borbom obezbedio prvi poen Srbiji. Niko nije očekivao da će napraviti takav preokret. Ovo je veliki Viktorov povratak - rekao je Obradović.

Selektor srpskog tima naglasio je da je imponovala hladnokrvnost kojom je Troicki nadmudrio protivnika u drugom delu meča.

On je istakao da Dejvis kup svim reprezentativcima Srbije pruža posebnu energiju, "jer igraju za svoju zemlju".

- U Subotu izlazimo na teren sa najboljim timom i daćemo sve od sebe da dođemo do pobede - poručio je Obradović.

Srpski teniser Viktor Troicki ocenio je da mu je vera naših navijača ulila energiju kojom je napravio ogroman preokret i doneo Srbiji prvi poen u meču protiv Belgije.

- Moram pre svega da pohvalim naše navijače koji su verovali u mene od početka meča i to svoje uverenje napisali na zastavi Srbije. To mi je dalo odlučujuću snagu za pobedu - rekao je Troicki.

Srpski teniser je posle meča protiv Belgije priznao da nije bio ni svestan da je napravio preokret.

- Gofan je bio bolji u prva dva seta, a vodio je igru i u trećem. U početku sam bio dosta stegnut, jer nisam znao šta da očekujem od terena. Ipak, konačno je došlo vreme da i moje iskustvo presudi -  ocenio je Troicki.

(Telegraf.rs / Foto: Srđan Stevanović / Starsport)