BIVŠI GOLMAN PARTIZANA: Tražili da nameštam utakmice, zato sam otišao

Nekadašnji golman "crno-belih" Nikolas Asprogenis tvrdi da su mu, dok je branio u Srbiji, nudili 5.000 evra po puštenom golu. "Vratio sam se na Kipar pošto je u Srbiji fudbal preuzela mafija", kaže on

Nekadašnji golman Partizana Kipranin Nikolas Asprogenis tvrdi da su "crno-beli" tražili od njega da namešta mečeve!!!

U intrevjuu za portal Sport26, Asprogenis otkriva frapantne činjenice o malverzacijama i pokušajima nameštanja zbog kojih je morao da napusti beogradski klub. Ovom izjavom Kipranin je dodatno raspalio priče o nameštanju utakmica širom Evrope, pa i u našoj zemlji.

Asprogenis je u Humsku stigao 2004. sa samo 18 godina i za tri godine je upisao 17 nastupa na golu "crno-belih". Posle odlaska iz Partizana nije imao mnogo sreće u karijeri, a igrao je za klubove iz domovine: Omoniju, Aris Limasol, Anortozis, Pafos i Etnikos iz Ahne. Ipak, u Beogradu je ostao poznat i kao "kralj splavova".

Srbiju i Partizan je napustio, jer su mu se smučile neke stvari. Pročitajte koje.

- Vratio sam se na Kipar pošto sam video da u Srbiji fudbal preuzima mafija. Nije bitno koliko si dobar nego kakvu kombinaciju imaš. Kriminal je zavladao fudbalom i rešio sam da se sklonim od pritisaka. Ništa u životu nisam radio zbog para, a fudbal sam igrao samo iz ljubavi - počinje priču Asprogenis.

Dok je bio u Beogradu, pričalo se da je miljenik Nenada Bjekovića, zbog poslovnih odnosa sportskog direktora i Nikolasovog oca.

- Znaju se Bjeković i moj otac, ali to nema veze. Nije mogao Nenad da stane na gol umesto mene. Za tri godine promenio sam četiri trenera i kod svih sam dobijao šansu. Šansu mi je prvo dao Reber, a najgore je bilo kada je komandovao Ješić. Nije mogao da me vidi očima, ali i kod njega sam branio. Bila je žestoka konkrencija. Stigao je Ivica Kralj koji mi je bio kao ćale, pa Pantić, Jovšić... -

Dok je živeo u Beogradu, Nikolas je obožavao da izlazi po beogradskim klubovima i splavovima. Za "muvanje" najveći saveznik bila mu je brada.

- Baš se izlazilo, ali se to nije mnogo odražavalo na rad u klubu. Bilo smo mladi i bilo je jako važno koju devojku vodimo u grad, pa onda kući. Mladost-ludost... Tada je to bilo normalno. Odlično društvo Smiljanića, Perendije, Veselinovića... Još uvek se čujem s njima. Kažu da sam imao više uspeha nego oni kod "riba", ali to je zbog brade. Mislile su da sam stariji - kaže kroz smeh na kraju Asprogenis.

(Telegraf.rs / Izvor: Sport26 / Foto: MN press, Fejsbuk)