SRPSKA SRAMOTA: Huligani prekinuli finale kupa, meč se nastavlja večeras (19) bez publike (VIDEO)

Utakmica prekinuta u 26. minutu pri rezultatu 43:43 zbog sukoba navijača * MUP: Nerede počeli grobari, udarali navijača Zvezde, skinuli mu dres i zapalili * Verbalni duel Čovića i Vujoševića

Dan kada je umrla srpska košarka! Utakmica finala Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Partizana prekinuta je u 26. minutu,  kada je grupa navijača oba tima pokušala da uđe na teren.  Susret je prekinut pri rezultatu 43:43 na 4,07 minuta pre kraja treće četvrtine, posle sukoba navijača i Žandarmerije. Utakmica će biti nastavljena u ponedeljak od 19 časova, ali bez prisustva publike.

Prekid meča je trajao skoro sat vremena, a kada su se igrači vratili na parket došlo je do većanja da li da se nastavi finale jer je teren bio klizav i rizičan za igranje.

Sudije su se konsultovale sa delegatom i direktorom takmičenja Predragom Bojićem, dok su se igrači oba tima zagrevali na jednom košu, jer druga polovina terena nije bila upotrebljiva.

U međuvremenu izbio je sukob između Duška Vujoševića i predsednika Zvezde Nebojše Čovića koji je stajao među navijačima svog tima.  Navijači Zvezde su gađali i vređali Vujoševića, da bi ih zatim obezbeđenje rastavilo.

Na parket je u jednom trenutku sišao i predsednik KSS Dragan Đilas koji je razgovarao sa čelnicima i kapitenima oba kluba. Kapitenu Partizana Vladimiru Lučiću je prišao i rekao:

- Bolje je da ne igrate, da se ne povredite ili izgubite glavu.

BOJIĆ: ODLOŽENO ZBOG BEZBEDNOSTI

Komesar završnog turnira Kupa Radivoja Koraća Predrag Bojić izjavio je da je postojala želja da se finalna utakmica između Partizana i Crvene zvezde nastavi, ali da je iz bezbednosnih razloga odložena za ponedeljak.

- Pokušali smo sve da meč bude nastavljen, ali je iz bezbednosnih razloga odlučeno da se pomeri za sutra bez prisustva publike. Meč je prekinut zbog ulaska navijača na teren i ubacivanja tvrdih premeta u teren - izjavio je Bojić.

On je dodao da "ovakav scenario kao da nekome odgovara".

- Više niko ne spominje igre mladih igrača, ovoliko policije u hali, svi smo opterećeni da se ne desi nešto i ne razmišljamo o košarci. Ovo mora da se odluči na nivou države, a ne samo sporta - rekao je Bojić novinarima u kragujevačkoj dvorani Jezero.

(Telegraf.rs)