Prvi Interov „poker” posle Vijerijevog 2002.

Argentinski napadač Dijego Milito, koji je u decembru proglašen za najlošijeg fudbalera italijanskog prvenstva u 2011, postigao devet golova u poslednjih šest kola

Sva je prilika da je Interov trener Klaudio Ranijeri u pravu kada kaže: „Mislim da je Milito jedan od malo igrača na svetu čiji poker nije doneo pobedu”.

Verovatno bi četiri gola 32-godišnjeg argentinskog napadača donela „bjankorosima” ubedljivu pobedu i protiv mnogo jačih od Palerma, ali sicilijanski tim ima starog vuka Fabricija Mikolija, koji je het-trikom pokvario šou svog vršnjaka na zavejanom igralištu stadiona „Đuzepe Meaca”. Osam golova, podela bodova, dva nadahnuta golgetera – sjajan doprinos nepotpunom 21. kolu italijanskog fudbalskog prvenstva (četiri meča odložena zbog snega).

Tri het-trika u Đenovi

Milito je na Apeninskom poluostrvu neprekidno tri ipo godine. Pre vremena u Saragosi igrao je sezonu u Đenovi (2004/05) koja je tada bila drugoligaš. U nju se vratio 1. septembra 2008, pet minuta pre isteka letnjeg prelaznog roka.

U Đenovinom dresu postigao je svoja tri het-trika u italijanskom fudbalu. Bilo je to u drugoj ligi protiv Kaljarija 2004. i u najboljem društvu protiv Ređine 2008 (4:0) i u gradskom derbiju sa Sampdorijom 2009 (3:1).

Četiri gola na jednom meču dao je prvi put. Prethodni Interov fudbaler kome je to pošlo za nogom bio je sjajni strelac Kristijan Vijeri, protiv Breše u decembru 2002 (4:0).

Prvi dobitnik bio je brazilski as Rivaldo (Milan), a zatim redom: Italijan Nikola Legrotalje (Juventus), Vijeri (Inter), Brazilac Adrijano (Inter) dve godine uzastopno, Portugalac Rikardo Kvarezma (Inter), Melo (Fiorentina, Juventus) i opet Adrijano, ali kao igrač Rome.

(Telegraf.rs/G. A.)