KUSOVAC: Vujoševićeve slike o kojima priča Čović vrede milione evra!

Trener Partizana se ne oglašava povodom optužbi Čovića da zna gde su ukradene slike poznatih slikara * "Dela Boša vrede nekoliko miliona evra, ali niko ovde nema orginal", tvrdi istoričar umetnosti Nikola Kusovac

Trener Partizana Duško Vujošević i dalje se ne oglašava po pitanju optužbi predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića da zna gde su ukradene slike Holandskih autora Alfrada Danijelsa i Hijeronimusa Boša.

Zanimljivo je da nema ni saopštenja Partizana, iako Čović tvrdi da trenera "crno-belih" treba procesuirati zbog toga. Vujošević je poznat kao kolekcionar vrednih umetničkih dela priznatih srpskih i stranih slikara, a pre nekoliko godina imao je izložbu u galeriji RTS-a.

Istoričar umetnosti Nikola Kusovac kaže da je apsolutno nemoguće da neko u svom stanu ima slike Boša ili Denijelsa, i dodaje da se takve slike ne kradu, a da o tome ne zna ceo svet.

- To su autori iz 17. veka i apsolutno je nemoguće da se u Srbiji nađe neki Boš. To je veoma poznat slikar i njegove slike vrede jako mnogo. Ne postoji nikakava mogućnost da neko u Beogradu ima njegovu sliku. Pre će biti da su to kopije, u stvari, siguran sam da su kopije - kaže Kusovac za Telegraf, pa dodaje:

(Telegraf.rs)