ŠURJAK I SLIŠKOVIĆ PONOVO U BG: Veterani Splita i Beograda napravili uvertiru pred "Maksimir"! (FOTO) (VIDEO)

Legende nekadašnje reprezentacije Jugoslavije iz Beograda i Splita odigrali su na Banjici revijalnu humanitarnu utakmicu pred više od 2.000 gledalaca

Splitski Hajduk ponovo je igrao u Beogradu! Legende nekadašnje reprezentacije Jugoslavije iz Beograda i Splita odigrali su na Banjici revijalnu humanitarnu utakmicu pred više od 2.000 gledalaca, od kojih se većina prisetila umeća Šurjaka, Vukotića, Sliškovića i drugih. Kao selektori ekipe su predvodili Slobodan Santrač, odnosno Ivan Gudelj i Dragan Holcer.

- Ovde ima više novinara nego na utakmicama Superlige - čulo se na tribinama neposredno pred početak utakmice.

Iako rezultat nije bio od prevelikog značaja, valja pomenuti to da su Beograđani slavili rezultatom 5:3.

TO JE BIO FUDBAL, A NE OVO DANAS!

Posle ovacija i aplauza kojima su gledaoci na zagrevanju dočekali nekadašnje fudbalske virtuoze, obe ekipe svojski su se potrudile da odličnim potezima podsete one koji su ih pre 30 i više godina sa oduševljenjem gledali, ali i da zadive onaj mlađi deo publike.

Do kraja prvog poluvremena, Beograđani su vodili 3:0, a golove su postigli Nikica Klinčarski, Momčilo Vukotić i Jovan Stanković. U nastavku je Hajduk smanjio golom Ivana Šurjaka, a do kraja meča upisali su se Miloš Šestić, Dragan Tomić i Miloš Bursać sa dva gola.

- To je bre bio fudbal... A ne ovo danas! - ponovo se začulo sa tribina.

Utakmicu su organizovali Zajednica Hrvata Beograda "Tin Ujević", Fudbalski savez Beograda i društvo "Bačvice" iz Splita, a sav prihod od ulaznica namenjen je akciji Bitka za porodilišta.

Veterani Splita odigraće u nedelju još jednu revijalnu utakmicu u Apatinu, protiv veterana Vojvodine.

(B. M. / Tanjug)