GAZPROMOVA LIGA: Rukometaši Partizana i Zvezde igraju sa Barselonom?!

Ruski energentski gigant "Gazprom" uložiće 1,5 miliona evra u SEHA ligu, koja bi se zvala "Južni tok", a za učešće u toj ligi ozbiljno se interesuje španska Barselona

Evropski rukomet je na prekretnici! Nakon što je je potvrđeno da će ruski energentski gigant "Gazprom" uložiti 1,5 miliona evra u SEHA ligu, koja bi se zvala "Južni tok", za učešće u toj ligi ozbiljno se interesuje španska Barselona.

- Budući da je španska liga sve slabija, Barselona je pokazala interes za SEHA ligu, koja bi uz Poljake, Mađare i Slovence bila najjača liga na svetu - rekao je glavni menadžer "Kroacija osiguranja" Ante Karačić za HTV, a prenosi portal Index.hr.

Karačić je takođe potvrdio da će se pregovori sa čelnicima Barselone nastaviti u Skoplju na završnici SEHA lige.

Ovo bi mogla da bude prilika za srpske klubove, predvođene Partizanom i Crvenom zvezdom, da se vrate u regionalno i mnogo ozbiljnije takmičenje.

Trenutno u SEHA ligi igra deset klubova: Sloga, Borac, Izviđač Mi grupa (Bosna i Hercegovina), Lovćen (Crna Gora), Metalurg, Vardar Pro (Makedonija), Kroacija osiguranje Zagreb, Nekse (Hrvatska), Meškov Brest (Belorusija) i Tatran Prešov (Slovačka).

(Telegraf.rs)