NOLE DONEO SREĆU: Milan razbio Barsu njenim oružjem (VIDEO)

"Rosoneri" odličnom igrom pobedili Barsu sa 2:0 golovima Boatenga i Muntarija*Galatasaraj i Šalke odigrali nerešeno 1:1

Kakav spektakl na "San Siru"! Fudbaleri Milana ostvarili su fenomenalnu pobedu nad Barselonom 2:0 u prvom meču osmine finala Lige Šampiona. Golove su postigli Boateng u 56.  i Muntari u 81. minutu. Ovo je prvi put ove sezone da Barselona nije postigla gol u Ligi Šampiona i prvi poraz sa dva gola razlike.

U derbiju dana na "San Siru" "rosoneri" su igrali bez Marija Balotelija, a želeli su osvetu za izbacivanja 2012. u četvrtfinalu i 2005. godine u polufinalu. Bila je ovo najbolja igra ekipe Milana u Ligi šampiona ove sezone, dok Barselona, koja je proglašavana najvećim favoritom za osvajanje titule, nije stvorila nijednu izglednu šansu.

Ekipa iz Milana imala je neverovatnu podršku na ovom meču, jer se u loži stadiona našao i najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji je došao da prati ovaj meč kao veliki navijač Milana.

Inače, italijanski klub je za ovaj meč ostavrio rekordnu zaradu od 5 miliona evra od prodatih karata, a posle ovog trijumfa povećale su im se šanse za plasman u četvrtfinale.

A početak je bio sasvim drugačiji. Očigledna je bila dominacija Barselone na terenu u uvodnim minutima meča, koja je konstantno napadala, dok su "rosoneri" odolevali i pokušali iz kontre da napadaju rivala... El Šaradi je u 15. minutu imao odličnu šansu ali je propustio... Samo minut kasnije Boateng je imao odličnu priliku, ali je lopta otišla pored gola...

To je dalo snagu igračima domaće ekipe koji su još odlučnije i agresivnije krenuli da igraju, pa je El Šaravi imao još jednu dobru priliku. Ipak, kvalitet Barselone nije dozvoljavao više grešaka. Katalonci su non-stop bili ispred gola Milana, pogotovo Mesi, koga su morali da obaraju da ne bi prišao golu, pa je Mekses dobio žuti karton...

Liga šampiona, osmina finala:

Prvi mečevi:

Galatasaraj - Šalke 1:1

(Jilmaz 12 - Džons 45)

Milan - Barselona 2:0

(Boateng 57, Muntari 81)

(Telegraf.rs)