Kolašinac zlato proslavio sa srpskom, ali i zastavom Sandžaka!

Dvoranski prvak Evrope nije želeo da komentariše zastavu Sandžaka, predsednik ASS Veselin Jevrosimović rekao je da ne dovodi u pitanje patriotizam Asmira Kolašinca i da ne vidi zašto svaki uspeh mora da se politizuje umesto da se proslavi sjajan rezultat

Asmir Kolašnac trijumf u bacanju kugle na Evropskom prvenstvu u dvorani u Geteborgu proslavio je sa srpskom trobojkom, dok mu je oko pasa bila vezana zastava Sandžaka.

Obeležje Sandžaka Asmiru su, prema nekim navodima, odmah posle završetka takmičenja dali prijatelji iz dijaspore, a na fotografijama svetskih agencija vidi se kako mu vezuju zastavu oko struka. Usledilo je poziranje pred brojnim objektivima, zajedno sa vicešampionom Hamzom Alićem, koji je bio ogrnut zastavom Bosne i Hercegovine.

- Ne bih dovodio u pitanje njegov patriotizam, zašto svaki put uspeh mora da se politizuje? Ne volim da govorim o tome - istakao je za "Novosti" predsednik ASS Veselin Jevrosimović.

- Pustimo Asmira da uživa u onome što je ostvario, ne treba sad tu zastavu stavljati pod lupu. Ovo je sjajan dan za srpsku atletiku i svi zajedno treba da slavimo.

Kolašinac o svemu tome nije želeo da govori za medije, pa se ne zna ni da li je pevao himnu. Sjajni atletičar ranije je izjavljivao da mu u tekstu "Bože pravde" smeta to što se ne pominju drugi narodi osim srpskog, mada je takođe rekao i da bi voleo da je pobedio na Olimpijskim igrama u Londonu i pevao himnu.

Generalni sekretao OKS Đorđe Višacki iz medija je saznao za kontroverzu oko zastave Sandžaka.

- Pre svega želim da pošaljem iskrenu čestitku Kolašincu i njegovom stručnom štabu na fantastičnom rezultatu i zlatnoj medalji u Geteborgu. Kada se Asmir bude vratio sa Prvenstva Evrope, razgovaraćemo sa njim i s ljudima koji su bili u zvaničnoj delegaciji kako bismo precizno i do detalja znali o čemu se zapravo radilo pre ceremonije dodele medalja. U pitanju su vrlo osetljive stvari, tako da nema potrebe da bilo šta komentarišemo pre nego što saznamo sve detalje - rekao je Višacki, mada ima nezvaničnih informacija da bi Kolašnac mogao da pretrpi određene sankcije ako se bude utvrdilo da je za nešto kriv.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)