KO SU ZVEZDINI ŠTOPERI: Pamtite li lošiju "crveno-belu" defanzivu? (FOTO) (VIDEO)

Crvena zvezda je u tekućoj sezoni primila čak 24 gola u 17 mečeva, što se ne pamti u istoriji kluba iz Ljutice Bogdana, a štoperska linija "crveno-belih" definitivno je najslabija karika u timu

Odbrana Crvene zvezde u ovoj sezoni obara sve negativne rekorde, pa je tako u 17 prvenstvenih utakmica najtrofejniji srpski klub primio čak 24 gola! Ne pamti se kada je klub iz Ljutice Bogdana vadio loptu iz svoje mreže u proseku više od jednom po meču, a izabranici Saše Jankovića o takvom proseku mogu samo da sanjaju. Koliko je situacija alarmantna, svedoči podatak da su u tekućem prvenstvu samo tri kluba primila više golova od velikana sa Topčiderskog brda!

Remi u meču s Radom, da se ne lažemo, oduvao je (realne) šampionske snove na "Marakani", a u načinu na koji je brojčano slabiji rival na terenu postigao izjednačujući pogodak ogleda se sva nemoć poslednje linije Zvezdine odbrane. Kao po nekoj matrici, neuspela ofsajd zamka ostavlja protivničkog napadača “samog kao duha“, kome preostaje samo lagana egzekucija. Jasno je da najviše škripi na štoperskim pozicijama, na kojima je srpski Murinjo u dosadašnjem delu šampionata isprobao čak šestoricu igrača.

NIKOLA MAKSIMOVIĆ:

Novi Nemanja Vidić, kako su ga neki brzopleto prozvali, doveden je na "Marakanu" kao jedan od najtalentovanijih srpskih defanzivaca, ali mu je učinak na terenu obrnuto srazmeran količini hvalospeva koji su ga pratili do dolaska u Zvezdu. U tekućoj sezoni odigrao je devet prvenstvenih mečeva, na kojima je vicešampion primio čak 17 golova, skoro dva po utakmici.

Starter je poslednji put bio na samom početku sezone protiv Rada na "Marakani", kada je tim vodio Robert Prosinečki. Kod Jankovića, međutim, stigao je tek do klupe za rezerve i to na samo pet prvenstvenih mečeva.

P. S. Odbrana "crveno-belih" u sezoni 2003/2004, predvođena Nemanjom Vidićem,  poklekla je SAMO 13 puta u 30 mečeva, a gotovo neverovatno zvuči podatak da Crvena zvezda te sezone od Partizana i Vojvodine ne samo da nije izgubila, već nije primila ni gol! Mislite o tome...

(Nikola Kojić)