ABA: Zvezda obezbedila drugo mesto, Partizan blizu fajnal-fora

"Crveno-beli" pobedili Podgoričane 79:63 u 25. kolu regionalne lige i obezbedili drugu poziciju na tabeli pred finalni turnir, dok su "crno-beli" poraženi u Skoplju 66:64, ali su zadržali šanse za završni turnir ako pobede Solnok u poslednjem kolu

Srpski fajnal-for ABA lige! Pretposlednje kolo regionalnog takmičenja rešilo je sve dileme oko plasmana na završni turnir, koji će biti odigran u Laktašima (25-27. april). Igokea je odavno izborila plasman, kao i Zvezda, ali i Radnički, a čeka se samo poslednje kolo da bi i Partizan potvrdio učešće pobedom nad Solnokom.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Budućnost 79:63 u 25. kolu  ABA lige, i time obezbedili drugo mesto na tabeli pred završni turnir, ali i dali šansu Partizanu, koji je izgubio od MZT 66:64, da se nađe na turniru.

Zvezda se tako izjednačila sa Igokeom, sa kojom deli prvo mesto, ali ekipa iz Laktaša ima bolji međusobni skor, ali imaju i utakmicu manje, jer igraju u nedelju. Tek posle meča Igosa sa Krkom će se znati da li "crveno-beli" imaju šanse za prvo mesto.

Partizan je imao priliku da već sada pobedom overi plasman, ali je izgubio u tesnoj završnici, pa će priliku čekati sledeće nedelje.

ZVEZDA RUTINSKI DO TRIJUMFA

Ipak sigurno je da je Zvezda obezbedila odlazak na fajnal-for, i to najverovatnije sa drugog mesta, ali će poslednje kolo dati sve odgovore.

Zvezda je zasluženo pobedila Budućnost, jer je od samog početka meča pa sve do kraja kontrolisala igru i rezultat i nijednom nije dozvolila rivalu da povede.

Tokom meča Beograđani su u nekoliko navrata imali prednost i 15 poena, ali su dozvoljavali rivalu da se vrati. Na sreću, to ih nije skupo koštalo. Najefikasniji u timu Beograđana bio je Rakočević sa 16 poena, Skot je ubacio 14, a Savović 12 koševa.

(Telegraf.rs)