ŽARKO ZEČEVIĆ: Lobiji gurali Zvezdu, mogli smo pre nje na krov Evrope!

Nekadašnji generalni sekretar Partizana govorio o tome koliko su "crno-beli" bili osakaćeni oduzetom titulom 1986. godine, koji su igrači Zvezde iz 1991. bili na pragu Humske i kako se klub finansirao od Binga i Lutrije...

- Da nije bilo Slavka Šajbera i poništavanja zaslužene titule iz prvenstva 1985/1986. sezone, Partizan bi igrao dva puta uzastopno Ligu šampiona. Usled uticaja raznih lobija, tamo je otišla najpre Zvezda, a zatim i Vardar. Da smo mi bili u toj situaciji, više kvalitetnih igrača bi stiglo u Humsku nego u Zvezdu. Možda bismo umesto "crveno-belih" pre ostvarili istorijski uspeh - reči su Žarka Zečevića, koji će bez sumnje zapaliti navijačku Srbiju.

U opširnom i veoma sadržajnom intervjuu "Sportskom žurnalu", nekadašnji generalni sekretar Partizana govorio je i o velikim fudbalerima Zvezde koji su vrlo lako mogli da nastupe na crno-beloj strani topčiderskog brda.

PIKSI, DEJO, MIHA, ALI NAJVIŠE PANČEV

Imena Mihajlovića, Savićevića, Piksija Stojkovića samo su neka koja su mogla da završe u Humskoj pre nego u Ljutice Bogdana, a najbliži iz Zvezdine trofejne generacije Partizanu bio je Darko Pančev.

- Sa makedonskim napadačem smo imali napisan aranžman, ali zbog nerazumevanja među pojedincima u Partizanu morao sam da tražim agenciju u Londonu koja bi platila ceo transfer, a onda bismo od njegove prodaje zaradu delili na pola. Posle toga se umešala Zvezda...

Sa popularnim Genijem problem je bila porodica...

- Kad pregovaraš sa Crnogorcima, prvo moraš da pričaš sa glavom porodice - ocem, a tek onda igračem. Pogrešio sam što se prvo nisam obratio Dejanovom ocu. To nisam ponovio i kada smo dovodili Mijatovića.

(Telegraf/Sportski žurnal)