LIGA ŠAMPIONA: PSŽ do remija u 94. minutu! Bajern lagano slavio! (VIDEO)

Prvi četvrtfinalni mečevi najjačeg evropskog takmičenja igrali su se u Parizu, gde su "sveci" uspeli da postignu dva gola u poslednjih 15 minuta i izbore remi (2:2) pred revanš na "Nou kampu", i u Minhenu, gde je Bajern lagano pobedio italijanskog šampiona Juventus (2:0)

Do kraja 58. izdanja Lige šampiona ostala su još tri kruga Evrope − veliki četvrtfinalni dueli, još veći šlageri u polufinalima i na kraju, veliko finale na "Vembliju".

Prva dva četvrtfinalna meča odigrana su u Parizu i Minhenu, a iz svega toga izašao je samo jedan jednini pobednik.

Bajern je na svojoj "Alijanc areni" uspeo da savlada ipak nemoćni Juventus (2:0). Bavarci jesu bili bolji ali, ruku na srce, drugi gol koji su postigli pao je posle ofjsajd pozicije u kojoj se našao asistent Mario Mandžukić.

U Parizu je bilo vrlo uzbudljivo, naročito u drugom poluvremenu, kada je u poslednjih 15 minuta viđeno čak tri gola, ali će se sve odlučivati na "Nou kampu", pošto je meč završen remijem (2:2).

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

PSŽ - BARSELONA 2:2

(Ibrahimović 79, Matuidi 90+4 - Mesi 38, Ćavi 90)

Stadion: "Park prinčeva" (48.428)

Sudija: Volfgang Štark (Nemačka)

PSŽ: Sirigu - Silva, Aleks, Maksvel, Žale - Matuidi, Pastore(Gameiro 76) - Lukaš, Bekam (Verati 70), Laveci (Menez 66) - Ibrahimović

BARSELONA: Valdes - Alveš, Pike, Maskerano (Bartra 84.), Alba - Ćavi, Inijesta, Buskets - Vilja (Teljo 81), Aleksis, Mesi (Fabregas 46).

Iako u prvih nekoliko minuta domaći bukvalno nisu pipnuli loptu, u 5. minutu je sevnula sjajna šansa koju je imao najboji strelac "svetaca", ali je Ezekil Laveci posle nekoliko dobrih poteza, pogodio "samo" stativu.

Malo iznenađenje je to što je Karlo Anćeloti u prvih 11 uvrstio Dejvida Bekama, koji će tako postati jedni igrač koji je započeo meč LŠ za četiri različita tima.

Barselona jeste bolje počela, ali je PSŽ imao bolje prilike na početku, pa je tako Laveci imao još jednu dobru priliku posle one stative, ali su njegovu situaciju "1 na 1" sa Valdesom prekinule sudije zbog malog, ali vidljivog ofsajda.

Bajern je bio oslabljen za povređenog Badštubera, i "parnog" Havija Martineza, dok Juventus, sa druge strane, nije imao preteranih problema, pošto su se oporavili Vučinić, Kjelini i Đovinko, ali ni sa njima nisu uspeli da urade nešto više u Minhenu.

Veliku prednost imaju Italijani, jer su neporaženi u prethodnih 18 mečeva, i iz prethodnih pet četvrtfinalnih mečeva protiv nemačkih ekipa izlazili su kao pobenici.

(D. Grbović)