Francuski dokumentarac o Vestermanu i mitu "Pionira"! (VIDEO)

Život Partizanovog Lea, trening "crno-belih" pod komandom Duška Vujoševića, atmosferu sa "večitog derbija" i krcat "Pionir" u duelu sa Barselonom Kanal plus prikazao u dvadesetominutnom filmu

Dugo najavljivani dokumentarni film francuskog Kanal plusa ugledao je svetlost dana. Emotivan video, sa akcentom na francuskog košarkaša i jednog od najtalentovanijih igrača Evrope Lea Vestermana, pokušao je francuskoj publici da dočara kako izgleda trenirati u Partizanu, igrati pred punim "Pionirom", bodren pesmom "grobara".

Vesterman je zemljake proveo po Beogradu, ukazao im na značaj dolaska u prestonicu Srbije i Partizan, a kamera ga je pratila na nekoliko lokacija.

Zanimljiv materijal, koji je spakovan u nešto više od 20 minuta, preneo je francuske utiske i iz Kragujevca sa finala Kupa Koraća, atmosfere "večitog derbija" iz "Pionira"...

Iako je veći deo dokumentarca na francuskom jeziku, Duška Vujoševića ćete čuti na srpskom.

Francuzi su kao jednu od najzanimljivijih izjava istakli sledeću trenera Partizana.

- Za jedan od najvećih uspeha u karijeri smatram to što me toliko mrze navijači Zvezde - rekao je Vujošević u kameru Kanal plusa.

Francuska televizija želela je tokom boravka i snimanja da u celu priču aktivno uključi i same "grobare", ali nisu naišli na pozitivan odgovor.

Video možete pogledati ovde.

(Telegraf.rs)