NBA: Teška povreda Kobija Brajanta! (VIDEO)

Lejkersi su slavili nad Golden Stejtom, ali su iste noći ostali bez najboljeg igrača usled povrede Ahilove tetive, zbog čega će on prevremeno završiti

Strašan peh najboljeg igrača Los Anđeles Lejkersa Kobija Brajanta. Njegova ekipa ostvarila je jednu od ključnih pobeda za mesto u plej-ofu nad Golden Stejtom 118:116, ali je on zbog teške povrede Ahilove tetive najverovatnije završio sezonu!

U poslednjoj deonici, Brajant je krenuo u prodor, okliznuo se i završio na parketu sa bolnom grimasom. Napustio je meč kao najefikasniji pojedinac sa 34 poena.

Brajant je izjavio da ne može da stane na nogu i da zna da je sezona za njega završena.

Osim njega, najzaslužniji za pobedu Lejkersa bili su centri Dvajt Hauard i Pau Gasol. Španski reprezentativac je utakmicu završio šestim "tripl-dabl" učinkom u karijeri - 26 koševa, 11 skokova i deset asistencija, dok je Hauardov doprinos pobedi Lejkersa iznosio 28 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Sjajan trio Lejkersa, ipak, ostao je u senci fenomenalnog Stefana Karija. Bek Golden Stejta ubacio je čak 47 koševa, pri čemu je imao devet asistencija i šest skokova.

Dva kola pre kraja ligaškog dela šampionata, Lejkersi su zadržali 8. mesto u Zapadnoj konferenciji, ili poslednje koje vodi u plej-of, ali za vratom im je Juta.

"Džezeri" su pobedili Minesotu 107:100, ali je njihova sudbina i dalje u rukama Lejkersa. Naime, trenutni skor "jezeraša" je 43 pobede i 37 poraza, dok Juta ima pobedu manje, i poraz više od najvećeg konkurenta.

U preostale dve utakmice Lejkersi su domaćini San Antoniju i Hjustonu, dok "džezeri" gostuju prvo Minesoti, a potom i Memfisu.

(Telegraf.rs / Tanjug)