POČINJE NBA PLEJ-OF: Majami prvi favorit!

Dueli Njujork Niks - Boston Seltiks i Denver Nagets - Golden Stejt Voriors otvaraju doigravanje u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Majami Hit definitvno favorit za odbranu titule, ali može li neko da iznenadi "vrelinu"?

Počinje juriš na prsten!

U subotu počinje NBA plej-of, a posle svega nekoliko dana odmora od kraja regularnog dela sezone prvi na teren u subotu izlaze Njujork Niksi i Boston Seltiksi (21.00 po našem vremenu) i Denver Nagets i Golden Stejt Voriors (23.00).

Sa najubedljivijim skorom 66-16 i dominacijom tokom cele sezone, nesumnjivo je najveći favorit Majami Hit, koji je i branilac titule, tako da je jedno pitanje u vazduhu: koja ekipa ima snage i umeća da iznenadi "vrelinu"?

Ko ostvari četiri pobede, plasiraće se u narednu rundu.

ISTOK

Majami Hit - Milvoki Baks

Milvoki, kao osma ekipa konferencije sa skorom 38-44, raspolaže dobrim šuterima, predvođeni Brendonom Dženingsom, i uspela je jednom da porazi aktuelnog šampiona. Ali imena poput Lebrona Džejmsa, Dvejna Vejda, Reja Alena, Krisa Boša i ostalih članova kompaktne ekipe ne bi trebalo da dozvole da prokockaju ulogu favorita nad Baksima.

Njujork Niks - Boston Seltiks

Njujork je predvođen Karmelom Entonijem definitivno ekipa koja je odmah do Majamija po ulozi favorita na Istoku, što i pokazuje drugi najbolji skor 54-28. Iako nepredvidivi Boston nije bez šanse, pitanje je koliko će moći da ugrozi plasman Niksa u narednu rundu, pogotvo bez Ražona Ronda na terenu. Ne treba zaboraviti i veterane Kevina Garneta i Pola Pirsa, ali "Melo", Džej Ar Smit i Džejson Kid mogu da se nadaju prolasku u zanimljivom duelu protiv najtrofejnijeg kluba.

Indijana Pejsers - Atlanta Hoks

Ovde bi trebalo da bude interesantno. Pejsersi su se odlično snašli bez duže odsutnog, povređenog Denija Grejndžera, a zbog dobre odbrane su dobro čuvali svoj teren uz samo 11 poraza. Mesto u plej-ofu zaslužili su prvenstveno dobrim partijama Pola Džordža, Dejvida Vesta i Roja Hiberta. S druge strane, imaće šta da pokažu i iskusni Džoš Smit i Al Horford, tako da u ovom duelu ne bi trebalo da se očekuje neki lagani rezultat od 4:0.

Bruklin Nets - Čikago Buls

Bulsi su umeli ove sezone da izađu na kraj sa Netsima, koji su posle šest godina ponovo u plej-ofu. Da ne zaboravimo da su "bikovi" zaustavili seriju Majamija na 27 pobeda, a u ekipi nije bilo povređenog Dereka Rouza, za kog se ne zna da li će moći da pomogne ekipi u doigravanju. Bruklin doduše ima sjajan napadački tandem Bruk Lopez i Deron Vilijams, ali za ovaj duel Istoka mogu da se stave pare na to da će se sa najvećom verovatnoćom igrati šest mečeva.

ZAPAD

Denver Nagets - Golden Stejt Voriors

Posebna pažnja usmeriće se na raspucane ekipe Denvera i Golden Stejta. Nagetsi su blagi favoriti, na svom terenu su ubedljivi i efikasni, sa najviše postugnutih poena u proseku. Taj Louson i Kenet Farid pokušaće da zaustave sjajnog šutera Voriorsa Stefona Karija, koji je postavio rekord lige sa 272 postignute trojke.

Los Anđeles Klipers - Memfis Grizlis

Repriza prve runde od prošle sezone. Tada se igralo sedam mečeva, i ponovo će biti okršaj napadačke i odbrambene ekipe. Defanzivni Grizlisi ostali su bez Rudija Geja, ali su odgovnornost preuzeli Mark Gasol, Zek Rendolf i Majk Konli. Druga ekipa iz Los Anđelesa u svojim redovima ima Krisa Pola i Blejka Grifina, i ako i jedna i druga ekipa opravdaju svoje potencijale, za nekoga će biti 4:3.

(Telegraf.rs)