KRALJ KRALJICE SPORTOVA! Karl Luis u Telegrafu: Beograd me je očarao! (FOTO)

Osvajač devet zlatnih olimpijskih medalja drugi put je posetio Srbiju i dan uoči starta Beogradskog maratona stigao je i u našu redakciju * Oduševljen je kulturom i običajima Srbije, kao i atletikom u našoj zemlji

Beograd i Srbija imaju retku privilegiju da tokom vikenda ugoste najvećeg atletičara svih vremena! Karl Luis je promoter Beogradskog maratona, a slobodno možemo reći i atletski gospodin. On je, posle prijema kod premijera Ivice Dačića, uspeo da odvoji koji sat za posetu našem portalu u društvu predsednika Atletskog saveza Srbije Veselina Jevrosimovića. Osvajač devet zlatnih i jedne srebrne medalje na Olimijskim igrama (1984, 1988, 1992, 1996) prisetio se nekih detalja iz svoje karijere, objasnio nam kako je "atletika izabrala njega", ali i istakao zadovoljstvo stanjem kraljice sportova u Srbiji, koja postaje pravi rasadnik talenata.

- Što se tiče atletike u Srbiji, primetio sam, što je jako bitno, da ovde postoji dosta mladih atletičara koji su budućnost ovog sporta. Čitava organizacija je usmerena na razvoj mladih ljudi i to je ono što je veoma važno. Prema mom mišljenju, ovde se odlično radi što će se i videti u narednom periodu - istakao je legenda svetske atletike, poručivši narodu u Srbiji da vežba, trenira i zdravo živi.

(M. Marić)