KRUNIĆ: Ne znam šta smo mogle bolje da uradimo!?

- Ostaje nam da se pripremimo za drugu grupu, gde su protivnice takođe jake. Da pokušamo, ako je moguće, da se vratimo u svetsku, gde nam je i mesto - rekao je Dejan Vraneš, selektor Fed tima Srbije

Pre nepunih 150 dana, Fed reprezentacija Srbije igrala je finale ovog takmičenja... Danas su ispale iz Svetske grupe! Bolje od Ane i ostalih izabranica Dejana Vraneša bile su Nemice, koje su bod za opstanak u elitnom razredu osvojile u dublu. I pored poraza, selektor nije krio svoje zadovoljstvo.

- Želim da se zahvalim devojkama na svemu što su pokazale na terenu. Čestitao bih Ani, koja je bila pod pritiskom i negativnim skorom sa Nemicama, sjajnim pobedama obezbedila dva boda. Bojani takođe, iako je izgubila oba singla. Mislim da je pružila dobre partije. Treba imati u vidu to da je dugo bila povređena i da joj nedostaju turnirski mečeve. Bojana je pokazala da je ravnopravna, čak nekada i mnogo bolji igrač od Nemica. Bartel je imala i sreće pošto je ona pogađala linije svaki put kada je bilo potrebno. Aleksandra i Vesna su u dublu dale maksimum, ali su protivnice bile bolje - rekao je Dejan Vraneš, selektor Fed kup reprezentacije, i dodao:

- Ostaje nam da se pripremimo za drugu grupu, gde su protivnice takođe jake. Da pokušamo, ako je moguće, da se vratimo u svetsku gde nam je mesto.

Aleksandra Krunić je u dublu prvi put igrala sa Vesnom Dolonc, ali je priznala da su Nemice bile bolje.

- Izgubile smo dubl. Bile su bolje... Pričala sam s Vesnom, ali ne znam šta smo mogle bolje da uradimo. Ništa mi nije dolazilo u glavu. Sve naše šanse smo iskoristile. Iako smo prvi put igrale u dublu, delovale smo uigrano i nismo imali problema u komunikaciji. Zato sav kredit ide Nemicama. One su odlično reternirale i servirale. Lisicki nam je slala prave bombe i posle takvih lopti je teško bilo šta uraditi. Znate, u dublu je teren duplo manji... Na kraju, jednostavno, bile su bolje - rekla je Krunićeva.

(Telegraf.rs)