SVETSKI MEDIJI: Vreme je da Đoković uzme titulu Nadalu i na Rolan Garosu!

Impresivan nastup najboljeg svetskog tenisera u finalu Monte Karla navodi na zaključak da je Novak spreman za sledeći korak

Najbolji svetski teniser Novak Đoković spreman je za sledeći korak, osvajanje Rolan Garosa, jedinog grend slema koji mu nedostaje, ocenjuju svetski mediji posle Đokovićeve sjajne partije u finalu Monte Karla, kada je okončao osmogodišnju vladavinu Španca i pobedio sa 6:2, 7:6 (7:1).

- Briljantni Đoković svrgnuo je Nadala i postao kralj Monte Karla - piše "Dejli mejl", dok je "Indipendent" dao naslov "Novak okončao Nadalov epski niz i raspalio ambiciju da osvoji Francusku".

Posebno se ističe da je Srbin zbog povrede zadobijene u Dejvis kupu protiv selekcije SAD bio jedva u stanju da započne turnir u kneževini i da se svakodnevno konsultovao sa doktorima da li uopšte da nastupi.

"Ako dođe sasvim spreman u Pariz, Đoković deluje da je spreman da savlada i poslednju prepreku i prvi put pobedi Nadala na šljaci na tri dobijena seta".

Španski "As", koji na sajtu ima posebnu temu posvećenu Nadalu, konstatovao je da je "Đoković uništio Nadalovu magiju u Monte Karlu" dok "Marka" priznaje da je Novak "svrgnuo sa trona Rafu", verovatno svesna da se i dominacija španskog tenisera na šljaci posle ovoga dovodi u pitranje.

Upravo je Rolan Garos turnir koji nedostaje velikom broju teniskih asova (Sampras, Konors, Mekinro, Beker, Edberg), pa su često trofeje u Parizu osvajali specijalisti za šljaku koji nisu blistali na drugim podlogama (Brugera, Muster, Gomez, Kerten...), pre nego što je zavladao skoro neprikosnoveno Nadal.

(Telegraf)