KO ĆE NASLEDITI TUMBAKOVIĆA? Kandidati: Mijatović, Vukotić i Nađ!

Kako Telegraf saznaje, najozbiljniji kandidat za upražnjenu poziciju sportskog direktora Partizana je nekadašnji as, koji je istu funkciju obavljao i u madridskom Realu. Ukoliko se taj angažman izjalovi, do kraja sezone će funkciju obavljati direktor omladinske škole ili koordinator za sportska pitanja

Najbliži da nasledi Ljubišu Tumbakovića na mestu sportskog direktora Partizana je legenda kluba iz Humske Predrag Mijatović dok se, osim njega, kao rezervna varijanta pominje dvojac koji je trenutno u "crno-belom" taboru − Albert Nađ i Momčilo Vukotić.

Vest da Tumbaković napušta Humsku odjeknula je Beogradom danas posle podne, a sada već bivši sportski direktor nešto kasnije je sam potvrdio da napušta "crno-bele".

Telegraf je saznao od izvora bliskim rukovodstvu kluba da je na Tumbinoj poziciji viđen bivši as "crno-belih", španskih Valensije i Real Madrida, koji je jedno vreme proveo i na funkciji sportskog direktora najuspešnijeg svetskog fudbalskog kluba.

Ono što smo saznali jeste da je popularni Mijat lično raspoložen da preuzme istu funkciju u Humskoj, ali da mu je najveća prepreka jedna struja u klubu, koja ga iz nepoznatih razloga ne želi u društvu. Sami zaključite zbog čega...

Ukoliko bi Mijatović posle Reala preuzeo direktorsku funkciju u "svom" Partizanu, bilo bi to rešenje na duže staze, a uzaludno je govoriti koliko bi takav "igrač" značio srpskom šampionu u kreiranju evropske budućnosti.

Ako se transfer Mijatovića, koji je nedavno negirao dolazak u Partizan, izjalovi, rezervne opcije su poznate i već u kući.

Momčilo Vukotić je prošlog leta, kada je stigao i Ljubiša Tumbaković zajedno sa Vladimirom Vermezovićem, promovisan u direktora omladinske škole, dok je Albert Nađ, nekadašnji kapiten i "dete" Partizana, poslednji period proveo na poziciji koordinatora za sportska pitanja u Humskoj.

Ono što preostala dva kandidata razlikuje od Mijatovića, kako saznajemo, jeste to što bi njihov angažman bio najverovatnije do kraja sezone, a onda bi se krenulo u traženje dugoročnog rešenja.

I tada će Predrag Mijatović biti glavni kandidat...

(S.M.)