NBA: Majami "razmontirao" Čikago, Voriorsi posle 16 godina dobili Sparse u SA

"Ratnici" su slavili u SA sa 100:91, a osim što su prekinuli niz od 30 poraza u Teksasu, oni su upisali prvu gostujuću plej-of pobedu posle prvog kruga doigravanja još od 1991. godine kada su u polufinalu Zapada dobili Lejkerse * Hitsi isprašili bikove sa 37 razlike (115:78)

U dve odigrane NBA utakmice ne znamo šta da izdvojimo kao veće iznenađenje - demoliranje Čikaga ili poraz Sparsa od Voriorsa. Ipak, pobeda košarkaša Marka Džeksona u San Antoniju je jedna od onih koje dobijaju epitet antologijskih, istorijskih... Naime, "ratnici" su slavili sa 100:91, a osim što su prekinuli niz od 30 poraza u Teksasu, oni su upisali prvu gostujuću plej-of pobedu posle prvog kruga doigravanja još od 1991. godine kada su u polufinalu Zapada dobili Lejkerse!

Mnogo važnije za Stefa Karija i ekipu je činjenica da se u Ouklend vraćaju sa brejkom i da je sada, pa i nevernim Tomama, jasno da ćemo svedočiti veoma neizvesnoj seriji u kojoj nije isključeno da se u Finalu zapada nađu Voriorsi!

Kako? Lepo... I prvi meč u San Antoniju su imali dobijen, ali... I drugi su kontrolisali do poslednje deonice... Međutim, blickrig Sparsa je zaustavljen na vreme pa je Stef, koji je usput, imao samo osam godina kada su Voriorsi poslednji put slavili u vrelom San Antoniju, imao razloga da slavi. Junak prve pobede u SA od 1997. godine je Klej Tomson sa osam datih trojki iz devet pokušaja.

NBA rezultati

San Antonio - Golden stejt 91:100 (1:1 u seriji)

Majami - Čikago 115:78 (1:1)